ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Δύο επιθέσεις με drones σε δύο τουρκικές βάσεις στην ανατολική Τουρκία – VIDEO
Defence Redefined
Published on 21/05/2021 at 17:00

Στις 21 Μαΐου, το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι, δύο από τις στρατιωτικές βάσεις της στην ανατολική Τουρκία, δέχθηκαν επίθεση.

Σε δήλωση, το υπουργείο ανέφερε ότι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη με πυρομαχικά, είχαν ως στόχο την Διοίκηση Μη Επανδρωμένων Εναέριων Συστημάτων στην επαρχία Μπάτμαν και στη Διοίκηση του 23ου Τμήματος Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην επαρχία Σιρνάκ. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, και οι δύο επιθέσεις αναχαιτίστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Συρία | Φονική ενέδρα Κούρδων, κατά μαχητών υποστηριζόμενων από την Τουρκία – VIDEO

«Δεν προκλήθηκαν ζημιές ή θύματα χάρη στην προσοχή του προσωπικού των μονάδων μας και στα μέτρα που ελήφθησαν», αναφέρει η δήλωση. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, τοπικές πηγές στο Μπάτμαν και στο Σιρνάκ ανέφεραν ότι άκουσαν αρκετές εκρήξεις, οι οποίες μπορεί να προκλήθηκαν από την δράση της τουρκικής αεράμυνας.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επιτέθηκαν σε αεροπορική βάση στη επαρχία Ντιγιαρμπακίρ. Τότε, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που αποκαλείται από την Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Συγκεκριμένα, την 19η Μαΐου, δύο αγνώστου ταυτότητας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε αεροπορική βάση  επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Suleyman Soylu, ισχυρίστηκε ότι η επίθεση είχε αποτύχει. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ζημιά», είπε ο υπουργός χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν.

Διαβάστε επίσης: Πλάνα από την επίθεση των Κούρδων ανταρτών κατά των τουρκικών δυνάμεων στο Αφρίν – VIDEO

Τοπικές πηγές στο Ντιγιαρμπακίρ ανέφεραν ότι ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις κοντά στη βάση. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα επιτυχούς επίθεσης στη βάση ή αναχαίτισης από την τουρκική αεράμυνα.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την συγκεκριμένη επίθεση. Ο κύριος ύποπτος είναι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο πραγματοποίησε παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν.

Η επίθεση με ΜΕΑ στην αεροπορική βάση Ντιγιαρμπακίρ ενδέχεται να ξεκινήσε από τη Συρία, το Ιράκ ή ακόμη και από το έδαφος της Τουρκίας. Η επίθεση είναι ένα παράδειγμα των σοβαρών απειλών που αντιμετωπίζει σήμερα η Τουρκία ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης στρατιωτικής της συμμετοχής σε γειτονικές χώρες.

Η κουρδική αντάρτικη ομάδα πραγματοποίησε παρόμοιες επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας στο παρελθόν χρησιμοποιώντας πολιτικά drones τα οποία τροποποιήθηκαν. Οι δύο νέες επιθέσεις μπορεί να είναι μια απάντηση του PKK στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ.

Διαβάστε επίσης: Φερόμενη ενέδρα σε Τούρκους στρατιώτες με αντιαρματικό πύραυλο | VIDEO

Με πληροφορίες από: rudaw.net / southfront.org

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This