Δύο ανήλικα κοριτσάκια έπεσαν σε διάτρηση βάθους 40 μέτρων – Η μικρή 9,5 ετών σκαρφάλωσε για να καλέσει βοήθεια – Επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
Defence Redefined
Published on 30/12/2022 at 15:30

Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησαν επιχείρηση διάσωσης όταν δύο μικρά κοριτσάκια, ηλικίας 9,5 και 11,5 ετών έπεσαν σε διάτρηση με νερό βάθους 40 μέτρων. 

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Ανδρέας Κεττής, τα δύο κοριτσάκια κατέληξαν στο πάτο της διάτρησης όταν ενώ έπαιζαν ανέμελα, το εντελώς πρόχειρο κάλυμμα της διάτρησης σε αυλή κατοικίας στο Δήμο Λακατάμιας, υποχώρησε. Παρέμειναν εκεί για 2,5 ώρες καλώντας για βοήθεια χωρίς ανταπόκριση μέχρι που το 9,5 ετών κοριτσάκι τόλμησε και σκαρφάλωσε στη σωλήνα της διάτρησης και διένυσε κατακόρυφη απόσταση 40 μέτρων μέχρι την επιφάνεια και ειδοποίησε τους γονείς τους.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε επιχείρηση διάσωσης και κατάφεραν να φέρουν το μικρό κοριτσάκι στην επιφάνεια, χωρίς ευτυχώς σοβαρούς τραυματισμούς. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση για ακόμα μια φορά στο κοινό ώστε να σφραγίσει με ενδεδειγμένο τρόπο ανοιχτά φρεάτια, πηγάδια και διατρήσεις και όχι με πρόχειρες μεθόδους όπως μεταλλικούς τσίγκους και ξύλινες σανίδες. Όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής μετά το περιστατικό: “Ακόμα μια φορά επαληθεύονται οι προβλέψεις μας. Την επόμενη φορά δεν θα είμαστε τόσο τυχεροί!”

Διαβάστε επίσης: ΕΜΑΚ | Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την ειδική εκπαίδευση των διασωστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This