ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύναμη του Αμερικανικού 6ου Στόλου στην Κύπρο
Defence Redefined
Published on 26/12/2021 at 16:30

Παράλληλα με την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο στόχο “Γλαύκος” του Θαλασσοτεμαχίου 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, δύναμη του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στην Κύπρο. Οι εργασίες στο θαλασσοτεμάχιο 10 διενεργούνται από την κοινοπραξία της Αμερικανικής EXXON MOBIL με την Καταριανή Qatar Petroleum. Οι Τουρκικές απειλές μέχρι στιγμής παραμένουν σε επίπεδο ρητορικής χωρίς να έχει σημειωθεί προσέγγιση Τουρκικών πολεμικών σε γεωτρητικά σκάφη της κοινοπραξίας, όπως έχει γίνει στο παρελθόν σε εργασίες της ENI και σε βάρος των εργασιών για τον αγωγό East Med.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύσεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το σκάφος USS Cole στάθμευσε στο λιμάνι Λεμεσού στις 23 Δεκεμβρίου, ενώ προηγουμένως στην περιοχή βρισκόταν και το υποβρύχιο USS Albany. 

Παράλληλα, τα πολεμικά σκάφη του 6ου στόλου USS Jason Dunham και USS Gravely πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ελλάδα και την Τουρκία αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην “DЯ” | Η εξωτερική πολιτική, οι διεθνείς συνεργασίες και ο περιφερειακός ρόλος της Κύπρου

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This