ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δρ Νίκος Μιχαηλίδης | “Σε κατάσταση αποσύνθεσης ο τουρκικός στρατός” – VIDEO
Defence Redefined
Published on 07/09/2020 at 10:20

Στην εκπομπή “Πρωτοσέλιδο” του “SIGMA” μίλησε ο Ελλαδίτης καθηγητής ανθρωπολογίας και ελληνικού πολιτισμού του Πανεπιστημίου του Μιζούρι των ΗΠΑ, Νίκος Μιχαηλίδης σχετικά με την τουρκική επιθετικότητα, το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο τουρκικός στρατός. 

Ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε λανθασμένη την άποψη, ότι η Τουρκία προβαίνει σε επιθετικές ενέργειες για εσωτερική κατανάλωση, αναφέροντας ως παράδειγμα την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Συρία. 

Στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής Νίκος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, Κύπρου – Ελλάδας, αναφέροντας πως: “Εγώ ήμουν πάντα υπέρ του ενιαίου αμυντικού δόγματος, αν και δεν προέρχομαι από τον χώρο των στρατιωτικών και δεν είμαι ειδικός στα στρατιωτικά ζητήματα, πιστεύω όμως ότι το Ε.Α.Δ έχει μέλλον τα επόμενα χρόνια και σαφώς θα πρέπει να έρθει στην επικαιρότητα. Βέβαια οι νέες αμυντικές τεχνολογίες, δίνουν πάρα πολλές δυνατότητες σήμερα, επομένως, μια επέκταση αυτού του δόγματος θα είναι προς όφελος και της Ελλάδας και της Κύπρου.”

Διαβάστε επίσης: Υποναύαρχος ε.α Κώστας Φυτιρής | Το μέτωπο Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος πρέπει να είναι ενιαίο

Σχετικά με την πιθανότητα θερμού επεισοδίου, ο καθηγητής απάντησε ότι: “Κοιτάξτε να σας πω κάτι που μπορεί να ηχύσει παράξενα στα αυτιά κάποιων σε Ελλάδα και Κύπρο. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε εθιστεί σε μια προπαγάνδα η οποία μας λέει πως ο τουρκικός στρατός είναι ένας πανίσχυρος μηχανισμός που μπορεί να κάνει τα πάντα. Το είδαμε στην Συρία το είδαμε και σε άλλες περιοχές που ουσιαστικά πολεμούν δια αντιπροσώπων.” 

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι: “Από πληροφορίες που έχω από συζητήσεις με αποπευθέντες Τούρκους Αξιωματικούς που κατοικούν στις ΗΠΑ, αλλά και παρατηρώντας τι γίνεται επί του πεδίου, πρέπει να σας πω ότι ο τουρκικός στρατός, βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης και αποδιοργάνωσης, έχουν διαταραχθεί πλήρως οι ιεραρχίες και αυτό μαζί με άλλα στοιχεία μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο τουρκικός στρατός δεν είναι σε θέση να διεξάγει νικηφόρο ένοπλο αγώνα έναντι των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.” 

Διαβάστε επίσης: Συνέντευξη του Δρ. Ντάνιελ Πάιπς, με αφορμή τις πρόσφατες εντάσεις στα ελληνοτουρκικά

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του καθηγητή Νίκου Μιχαηλίδη: 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This