ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διοίκηση Μηχανικού | Εκπαίδευση σε αντικείμενα στρατιωτικής έρευνας μαζί με Ολλανδικό στρατό
Defence Redefined
Published on 22/10/2021 at 16:54

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΦ), από τις 7 έως τις 22 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, η δεύτερη φάση της εκπαίδευσης προσωπικού της Διοίκησης Μηχανικού της Εθνικής Φρουράς, στην Ανάπτυξη Δυνατοτήτων Στρατιωτικής Έρευνας (Military Search Capability Building). Η εν λόγω εκπαίδευση, διεξάγεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων που διοργανώνονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Άμυνας, επ΄ ωφελεία των Κρατών Μελών της ΕΕ και υλοποιήθηκε από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Ολλανδίας.

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκπαίδευση.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν ο σχεδιασμός, η εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών και τεχνικών σε πρόσωπα, δρομολόγια, κτίρια, περιοχές και μέσα, με σκοπό τον εντοπισμό απειλών που επηρεάζουν την ομαλή εκτέλεση των στρατιωτικών ελιγμών, ενεργειών και επιχειρήσεων.

Μέρος της εκπαίδευσης, παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και τον επαγγελματισμό του προσωπικού που συμμετείχε. Ευχαρίστησε επίσης  το προσωπικό των Ολλανδικών ΕΔ, για την άρτια οργάνωση και υλοποίηση της δραστηριότητας.       

Η συμμετοχή του προσωπικού της Διοίκησης Μηχανικού στη συγκεκριμένη εκπαίδευση, πέραν της πρόσθετης εμπειρίας που του παρέχει, συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς στο τομέα της Στρατιωτικής Έρευνας.

Διαβάστε επίσης: 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού | Κατασκευή γέφυρας υπό αντίξοες συνθήκες στην Εύβοια

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This