Διμερής Αμυντική Συμφωνία Κύπρου και Αυστρίας
Defence Redefined
Published on 10/03/2023 at 09:45

Την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023, υπογράφηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το Πρόγραμμα Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ) για το έτος 2023, μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ). Το ΠΔΑΣ υπέγραψαν από πλευράς Εθνικής Φρουράς, ο Διευθυντής Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχης Λούκας Χατζηκωνστάντας και από πλευράς των ΕΔ της Αυστρίας, ο Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ), Συνταγματάρχης Johann Trummer. 

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων και δραστηριοτήτων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Αυστρία. Με τις δράσεις που προβλέπονται, ενισχύεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δυο χωρών.  

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο, ο ΑΚΑΜ της Αυστρίας, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη, όπου έγινε ανασκόπηση των σχέσεων μεταξύ των ΕΔ των δυο χωρών, συζητήθηκαν οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο ΠΔΑΣ καθώς και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Διμερής Αμυντική Συνεργασία Κύπρου και Ιταλίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This