ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διημερίδα Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου
Defence Redefined
Published on 12/12/2021 at 12:20

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 το ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) διοργάνωσε στο Πολεμικό Μουσείο διημερίδα με θέμα “Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο” (ΔΑΔ).

Στην διημερίδα παρευρέθησαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης του ΓΕΕΘΑ (B2) και η επικεφαλής της αποστολής της ΔΕΕΣ στην Ελλάδα κ. Monica Zanarelli, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν η Περιφερειακή Νομική Σύμβουλος της ΔΕΕΣ κ. Julie Tenenbaum και ο Περιφερειακός Αντιπρόσωπός της για τις Ένοπλες Δυνάμεις κ. Martin Lacourt.

Σκοπός της Διημερίδας ήταν η ενημέρωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) για την εφαρμογή των αρχών και των κανόνων του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου στην Επιχειρησιακή Σχεδίαση και την παρακολούθησαν 50 στελέχη από το ΓΕΕΘΑ το ΓΕΣ, το ΓΕΝ και το ΓΕΑ, με το πρόγραμμά της να περιλαμβάνει θεωρητικά αντικείμενα που αφορούσαν στον τρόπο εφαρμογής των αρχών και των κανόνων του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου κατά την διάρκεια ενόπλων συρράξεων, τον ρόλο και τις ευθύνες των Διοικητών, καθώς και την μελέτη αντίστοιχων θεωρητικών σεναρίων (case studies).

Η διημερίδα περιλαμβάνεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για την επιμόρφωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλει στην εμβάθυνση του γνωστικού του υποβάθρου του ως προς την εφαρμογή στις ένοπλες συρράξεις των συμβατικών διατάξεων του ΔΑΔ και γενικότερα των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-DAY) και Ολοκλήρωση της Άσκησης “STEADFAST LEDA 21”

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This