ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Διευκρινίσεις για το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς που μετακινείται από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Ανδρέας Πογιατζή 

Published on 16/11/2020 at 17:01

Μετά το “αλαλούμ” των τελευταίων ημερών σχετικά με την διενέργεια μοριακών τεστ (PCR test) για μετακίνηση από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου για εργασιακούς λόγους, επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Άμυνας σε μια προσπάθεια να διευκρινιστεί το ζήτημα με τις μετακινήσεις του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς (στελέχη και εθνοφρουροί) οι οποίοι διαμένουν σε Λεμεσό και Πάφο αλλά υπηρετούν σε άλλες επαρχίες.

Σύμφωνα με όσα μας λέχθηκαν αρμοδίως, το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς (Ε.Φ) σε Λεμεσό και Πάφο, το οποίο έχει ως μόνιμο χώρο διαμονής την επαρχία Λεμεσού ή Πάφου αλλά υπηρετεί σε άλλες επαρχίες, ή όσοι διαμένουν εκτός Λεμεσού και Πάφου και πρέπει να μεταβαίνουν σε αυτές τις πόλεις καθημερινά, εντάσσονται στις κατηγορίες των εργαζομένων που εξαιρούνται για μετακίνηση με την προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος μοριακής εξέτασης.  

Διαβάστε επίσης:  Άντης Λοΐζου | Η Εθνική Φρουρά εκτός αποστολής

Μέχρι στιγμής το προσωπικό της Ε.Φ μπορεί να μεταβεί στα παρακάτω σημεία (όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι κατόπιν ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας) για διενέργεια της σχετικής εξέτασης:  

  • Για τους διαμένοντες στην Επαρχία Λεμεσού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν για σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2020, από τις 14:00 μέχρι τις 19:00., στους τέσσερις σταθμούς δειγματοληψιών στον χώρο του πρώην Πισσαρίδη, παρά τον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας.
  • Για τους διαμένοντες στην Επαρχία Πάφου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν συνεργείο δειγματοληψίας στη πλατεία 28ης Οκτωβρίου μπροστά από το Δημοτικό μέγαρο Πάφου, από η ώρα 09:00 μέχρι η ώρα 17:00 όπως επίσης και μπροστά από το Δημοτικό μέγαρο Πόλης Χρυσοχούς από η ώρα 09:00 μέχρι η ώρα 13:00, καθημερινά.

Δυσφορία φαίνεται να επικρατεί ωστόσο σε μεγάλη μερίδα στελεχών οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετέβησαν ήδη κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε εγκεκριμένα εργαστήρια αλλά δεν μπόρεσαν να προβούν σε εξέταση λόγω πολύ μεγάλου αριθμού ατόμων που ανέμεναν να εξεταστούν ή ακόμη και λόγω εξάντλησης των σχετικών τεστ.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου από την Λεμεσό όπου ένα και μοναδικό εργαστήριο το Σαββατοκύριακο κλήθηκε να προβεί σε πολύ μεγάλο αριθμό εξετάσεων. 

Σημειώνεται επίσης ότι αριθμός στελεχών εξέφρασε το ερώτημα γιατί δεν μπορεί να μεταβεί για διενέργεια του μοριακού τεστ στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Εθνικής Φρουράς (106 ΣΝΕ) ή στα Γενικά Νοσοκομεία Λεμεσού και Πάφου, κάτι το οποίο θα διευκόλυνε αρκετά την κατάσταση. 

Από την πλευρά του το Υπουργείο Άμυνας, εντείνει τις προσπάθειες του σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ούτως ώστε, το στρατιωτικό προσωπικό να εξεταστεί με μοριακό τεστ (PCR test) μαζικά και τάχιστα για αποφυγή της ταλαιπωρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Άμυνας διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού που επείγει να διακινείται από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, καθημερινά για υπηρεσιακούς σκοπούς.

Όπως μας λέχθηκε, όσοι δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν αποτελέσματα μοριακού ελέγχου, μέχρι την Τετάρτη  18/11 και πρέπει να μετακινηθούν από και προς την Λεμεσό και την Πάφο, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις μονάδες τους για την επίλυση του προβλήματος. 

*Φωτογραφία από: Cyprus Media

Διαβάστε επίσης: Ιδιώτες ζητούν το 106 ΣΝΕ προς αξιοποίηση | Tι ισχύει σήμερα με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε Ε.Φ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This