ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Διεθνής Αεροπορική Έκθεση Kecskemét | Η Rheinmetall παρουσιάζει υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα – VIDEO
Defence Redefined
Published on 29/08/2021 at 17:30

Από τις 28 έως και σήμερα 29 Αυγούστου, οι ουγγρικές ένοπλες δυνάμεις φιλοξένησαν τη Διεθνή Αεροπορική Έκθεση στην αεροπορική βάση του Kecskemét για πρώτη φορά από το 2013. 

Η έκθεση επικεντρώνεται στα τρέχουσα προγράμματα εκσυγχρονισμού του ουγγρικού στρατού.

Ως ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της Ουγγαρίας, η Rheinmetall ήταν παρών στην εκδήλωση παρουσιάζοντας ορισμένα εκ των τελευταίων της επιτευγμάτων στον τομέα των οπλικών συστημάτων. Ειδικότερα τα προϊόντα που παρουσίασε η εταιρεία ήταν:

  • Την οικογένεια τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (IFV) Lynx KF41
  • Το ενεργό σύστημα αυτοπροστασίας Strike Shield
  • Την οικογένεια φορτηγών HX 8×8 
  • το σύστημα αεράμυνας Skyranger
  • Την οικογένεια με επανδρωμένων οχημάτων εδάφους (UGV) Mission Master

Lynx IFV

Η Ουγγαρία είναι το πρώτο κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που επέλεξε το Lynx KF41. 

Συνολικά, έχουν παραγγελθεί 218 οχήματα Lynx, τα περισσότερα από τα οποία θα κατασκευαστούν στην Ουγγαρία. 

Διαβάστε επίσης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουγγαρίας σε κοινοπραξία με την Rheinmetall για παραγωγή του Lynx – VIDEO

Το προηγμένο αυτό όχημα τεθωρακισμένο όχημα μάχης πρόσφατα προτάθηκε και στην Ελλάδα με σκοπό την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφορά προσωπικού (ΤΟΜΠ) που διαθέτει και ο Ελληνικός Στρατός.

Strike Shield APS

Το ενεργό σύστημα αυτοπροστασίας Strike Shield αποτελεί την τελευταία γενιά συστημάτων ενεργής αυτοπροστασίας (Active Defence System – ADS) της Rheinmetall. Το ADS σύμφωνα με την εταιρεία είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα στο οποίο οι αισθητήρες και τα αντίμετρα ενσωματώνονται στο περίγραμμα και την αρχιτεκτονική του οχήματος. 

Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων σημειώνονται οι χαμηλές εκπομπές στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα καθώς και η ταχύτητα και ασφάλεια στην αντίδραση ενάντια σε απειλές. Σημειώνεται ότι ουγγρικός στρατός επέλεξε το Strike Shield για να εξοπλίσει τα Lynx που θα παραλάβει.

HX 8X8

Το φορτηγό HX της Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV), αποτελεί ένα σύγχρονο φορτηγό το οποίο τροφοδοτείται από έναν οκτακύλινδρο κινητήρα πετρελαίου 680 ίππων. Αυτό προσδίδει στο φορτηγό υψηλή κινητικότητα και τετρακίνηση με τελική ταχύτητα 89 χλμ/ώρα.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall-MAN HX3 | Αυτό δεν είναι απλά ένα ακόμα φορτηγό – VIDEO

Το τεχνικά αποδεκτό μικτό βάρος φορτίου φτάνει τους 130 τόνους περίπου ενώ το όχημα μπορεί να κινηθεί σε κλίσεις μέχρι 60 μοιρών. Πάνω από 15.000 από αυτά τα οχήματα επιχειρούν παγκοσμίως.

Skyranger

Τα συστήματα Skyranger της Rheinmetall, οπλισμένα με αυτόματο πυροβόλο 35 χιλ. ή 30 χιλ., καθώς και με άλλα οπλικά συστήματα, μπορούν να τοποθετηθούν σε τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα ή ερπυστριοφόρα, όπως το Boxer ή το Lynx αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Aselsan | Εκσυγχρονισμένα ρυμουλκούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Oerlikon 35 χιλ. στον τουρκικό στρατό – VIDEO

Mission Master

Τον Ιούνιο του 2021, η Rheinmetall αποκάλυψε ένα νέο μέλος της οικογένειας μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους (UGV) Mission Master, το Mission Master XT. 

Ειδικά σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε οποιοδήποτε τύπο εδάφους και να μεταφέρει φορτία, το νέο αυτόνομο μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (Autonomous Unmanned Ground Vehicle – AUGV) θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε εμπορική έκθεση στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Mission Master XT | Το νεότερο μέλος της οικογένειας των αυτόνομων UGV – VIDEO & Infographics

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This