Διαδήλωση Κουρδικών οργανώσεων στη Λευκωσία – Κατηγορίες κατά της Τουρκίας για χρήση χημικών
Defence Redefined
Published on 31/10/2022 at 17:58

Κουρδικές οργανώσεις πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στη Λευκωσία. Η διαμαρτυρία αφορά τις νέες επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού κατά των Κουρδικών ένοπλων οργανώσεων. 

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Η πρόεδρος ιατρικού συλλόγου συνελήφθη γιατί ζήτησε έρευνα για χρήση χημικών κατά Κούρδων

Οι διαδηλωτές πορεύθηκαν από την πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία μέχρι το οδόφραγμα της Οδού Λήδρας, κρατώντας πανό και σημαίες του Κουρδιστάν, του PKK, του YPG και του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Στην πορεία ακούστηκαν συνθήματα όπως “Λευτεριά στο Κουρδιστάν”, “Έξω η Τουρκία από το Κουρδιστάν” και “Ζήτω ο Οτσαλάν”. Επίσης οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα στα Κουρδικά ενώ στο οδόφραγμα της Λήδρας ακούστηκαν τραγούδια και ομιλίες. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν Κούρδοι αλλά και Κύπριοι.

Τα πανό κατηγορούσαν ευθέως την Τουρκία για χρήση χημικών όπλων κατά Κούρδων μαχητών αλλά και αμάχων, ενώ τόνιζαν την αδιαφορία από πλευράς ΕΕ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ. Επίσης, για συμβολικούς λόγους ορισμένοι διαδηλωτές ήταν ντυμένοι με στολές βιοχημικής προστασίας. Επίσης, απαιτούσαν επιβολη ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στην Κουρδική περιφέρεια της Ροζάβα στη Συρία.

Η DEFENCE ReDEFiNED κάλυψε δημοσιογραφικά την διαμαρτυρία και παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες από τα πανό της διαμαρτυρίας των Κουρδικών οργανώσεων στη Λευκωσία.

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου | Η Κύπρος θα πληρώσει αν οι Κούρδοι επιτεθούν στην Τουρκία ή τα κατεχόμενα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This