Διάκριση για την Σχολή Ευελπίδων σε Στρατιωτικό Διαγωνισμό της Σχολής West Point των ΗΠΑ – VIDEO και Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 01/05/2022 at 19:10

Οι σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων απέδειξαν το υψηλό φρόνημα και επίπεδο της Σχολής στο Διαγωνισμό Στρατιωτικής Αριστείας Sandhurst 2022 που διοργανώνεται από την Στρατιωτική Σχολή West Point των ΗΠΑ. Στον διαγωνισμό ο οποίος διεξήχθη το διάστημα 29-30 Απριλίου συμμετείχαν ομάδες από τις ΗΠΑ και 16 άλλα κράτη. Η ομάδα της ΣΣΕ συμμετείχε με 12 διαγωνιζόμενους, 10 άνδρες και 2 γυναίκες και κατέλαβε την 6η θέση και κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία από τις διεθνείς συμμετοχές, κερδίζοντας και το σχετικό βραβείο.

Ο στρατιωτικός διαγωνισμός Sandhurst διοργανώνεται εδώ και πολλά χρόνια από τη σχολή του West Point και οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αποδείξουν τις ικανότητες τους σε πληθώρα αντικειμένων όπως στίβος μάχης, στίβος τοπογραφίας, πρώτες βοήθειες μάχης, βολές και ρίψη χειροβομβίδας, αντιμετώπιση ΡΒΧ απειλών, μεταφορά τραυματία, μεταφορά πυρομαχικών και φόρτου, διάβαση υδάτινου κωλύματος, αντικείμενα περιπόλου κλπ. 

Η σωματική κόπωση και οι γνώσεις που απαιτούνται για να σημειωθεί υψηλή βαθμολογία, δημιουργούν υψηλές απαιτήσεις από τους διαγωνιζόμενους οι οποίοι μέσω της αξιολόγησης μπορούν να δουν και να βελτιώσουν τα οποιαδήποτε κενά παρουσιάσουν στα πλαίσια της άσκησης ώστε να υπάρξει βελτίωση που είναι και το ζητούμενο.

Διαβάστε επίσης: Άσκηση Cambrian Patrol 2021 | Αργυρό μετάλλιο για το περίπολο μάχης της ΛΕΦΕΔ

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This