Διάγγελμα Μπάιντεν | Κυρώσεις σε Ρωσική οικονομία, τέρμα στον Nord Stream 2 και αποστολή επιπλέον στρατευμάτων
Defence Redefined
Published on 22/02/2022 at 22:17

Εξελίξεις οι οποίες αφορούν την διεθνή ασφάλεια, τα ενεργειακά και την διεθνή οικονομία προκύπτουν από το έκτακτο διάγγελμα το Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν με αφορμή την αναγνώριση των αυτοαποκαλούμενων “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε κυρώσεις κατά του τραπεζικού τομέα, συγκεκριμένα της Ρωσικής τράπεζας VEB και “Military bank” και σε Ρώσους επιχειρηματίες. Ακόμα, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τις Αμερικανικές και Ευρωπαϊκές αγορές και την αδυναμία δανεισμού από την Δύση. Επίσης, σε συνεννόηση με την Γερμανία ανακοίνωσε τον τερματισμό του έργου για τον αγωγό Nord Stream 2. 

Ως απάντηση για την παραμονή Ρωσικών στρατευμάτων στη Λευκορωσία, ανακοίνωση την ενίσχυση των Αμερικανικών στρατευμάτων στις Βαλτικές χώρες. Τόνισε πως οι κινήσεις είναι αμυντικές από πλευράς ΗΠΑ ώστε να υπερασπιστούν τα εδάφη του ΝΑΤΟ. Δήλωσε επιπλέον πως η Ρωσία έχει προθέσεις για επίθεση κατά της Ουκρανίας με 150.000 στρατεύματα στα σύνορα και απειλές ακόμα και κατά του Κιέβου.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανικό | Σε τεντωμένο σχοινί Ρωσία – Δύση για την κρίση στην Ουκρανία – Οι αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων μερών

Επιπλέον, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε πως θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο μέσο για να προστατεύσει τις Αμερικανικές επιχειρήσεις και καταναλωτές από την αύξηση των τιμών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “η υπεράσπιση της ελευθερίας έχει κόστος”. Επίσης, δήλωσε πως θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει την σταθερότητα στην παροχή ενέργειας.

Σε περαιτέρω κλιμάκωση από πλευράς Ρωσίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως θα ενισχυθούν και οι κυρώσεις. Στο τέλος του διαγγέλματος, ο Τζο Μπάιντεν δεν δέχθηκε καμία ερώτηση από δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης: Πούτιν | Διάγγελμα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ εκ μέρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This