ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο για την αντικατάσταση μελών του κατοχικού στρατού
Defence Redefined
Published on 07/05/2020 at 11:34

Το θέμα του ποιος ελέγχει τις αφίξεις Τούρκων στρατιωτικών και των οικογενειών τους θέτουν τρεις εφημερίδες πρωτοσέλιδα σήμερα, με την επίσημη ενημέρωση να λέει ότι χθες έφτασαν στο λιμάνι της Αμμοχώστου από την Μερσίνη 53 άτομα, οι 30 στρατιωτικοί.

Η Γενί Ντουζέν έχει κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο της το θέμα και γράφει ότι ο «υπουργός μεταφορών», Τολγκά Ατακάν δήλωσε πως πρόκειται για κανονικές αντικαταστάσεις και πως τον συντονισμό για τις αφίξεις των νέων μελών του προσωπικού του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα, έχει το «υπουργείο υγείας».

Ωστόσο ο «υφυπουργός υγείας», Αλί Τσιαϊγκιούρ δήλωσε στην Γενί Ντουζέν πως δεν γνώριζαν, δεν είχαν ενημέρωση, για την έλευση των στρατιωτικών και των οικογενειών τους και δεν μπόρεσαν να παρέμβουν στο όλο θέμα.

Η Χαβαντίς γράφει ότι η μερική επιστροφή στην ομαλότητα για το λιμάνι Αμμοχώστου άρχισε από την Κυριακή και το πρώτο πλοίο που έφτασε χθες ήταν το τουρκικό Τορός με 120 επιβάτες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 30 ήταν στρατιωτικοί και 45 επιπλέον τα μέλη των οικογενειών τους. Επίσης υπήρχαν μέλη του Τμήματος Υδατων της Τουρκίας και οδηγοί φορτηγών για τα έργα που αφορούν την μεταφορά του νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα. Οι τελευταίοι μπηκαν σε καραντίνα 14 ημερών στο ξενοδοχείο Μαλπάς στην περιοχή της Κερύνειας. Η Χαβαντίς αναφέρει πάντως ότι τα μέτρα ελέγχου κατά την άφιξη ήταν αυστηρά.

Η Αφρίκα γράφει ότι οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους μπήκαν σε καραντίνα στις φοιτητικές εστίες Μόρφου (ΣΣ: ελέγχονται ουσιαστικά από την τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα) σημειώνοντας ότι ο πραγματικός αριθμός των όσων ήρθαν δεν έγινε γνωστός, αφού οι επίσημες πληροφορίες λένε για 53 άτομα, αλλά κάποιοι μιλάνε και για 120 (ΣΣ: όλοι οι επιβάτες του πλοίο Τορός). Πρόκειται να έρθουν συνολικά 1500 στρατιώτες και αξιωματικοί, όπως είχε δημοσιεύσει προηγουμένως η εφημερίδα, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Να σημειωθεί πως εσκεμμένα επιλέξαμε να μην αναδημοσιεύουμε το κυριακάτικο δημοσίευμα της “Αφρίκα” η οποία έκανε λόγο για κάθοδο 1500, Τούρκων στρατιωτών, χωρίς να διευκρινίζει εάν επρόκειτο για αντικατάσταση άλλων στρατιωτών των κατοχικών δυνάμεων ή επιπλέον δύναμη και αναμέναμε να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του «υπουργού μεταφορών», Τολγκά Ατακάν όντως πρόκειται για αντικαταστάσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This