ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Δηλώσεις του Αμερικανού Πρέσβη Πάιατ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας
Defence Redefined
Published on 06/07/2020 at 09:30

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει, η διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας από την ONEX, καθώς εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση από τον αμερικανικό οργανισμό DFC. 

Mαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, παραβρέθηκε στην εκδήλωση με φόντο την συνεργασία για ανακαίνιση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο κ. Πάιατ, δήλωσε πως “η σημερινή εκδήλωση (σσ. 01 Ιουλίου) είναι η κορύφωση μιας μακροχρόνιας σχέσης ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας που έχει τις ρίζες της στις μέρες του Σχεδίου Μάρσαλ και τα πλοία Λίμπερτυ που ήρθαν από την Αμερική και βοήθησαν στη δημιουργία της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας που κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης: Κορβέτα “Θεμιστοκλής” | Με την συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ |  Φωτογραφίες & VIDEO

«Το όραμα της ONEX το οποίο συμμεριζόμεθα ως κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι να γίνει η Ελευσίνα το βασικό ναυπηγείο υποστήριξης των Ελλήνων, των Αμερικανών και του διεθνούς εφοπλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο. Με την επένδυση της ΟΝΕΧ το ναυπηγείο της Ελευσίνας μπορεί να μετατραπεί ξανά σε παγκοσμίου φήμης εγκαταστάσεις ,που θα στηρίζουν τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πλοίων υγροποιημένου φυσικού αερίου ( LNG ships) , του Αμερικανικού 6ου στόλου,πλωτές εγκαταστάσεις επαναεριοποίησης, υπεράκτιες πλατφόρμες και άλλα πολεμικά και εμπορικά πλοία.»

Κλείνοντας, ο Αμερικανός Πρέσβης είπε πως, «οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη ναυτιλιακή σχέση με την Ελλάδα, τη μακρά παράδοση σχέσεων μεταξύ της Ελληνικής ναυτιλίας και των ΗΠΑ, την κρίσιμη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στο Αμερικανικό Ναυτικό μέσα από τη Σούδα, και μέσα από τις αυξανόμενες ευκαιρίες που βλέπουμε σε λιμάνια όπως της Αλεξανδρούπολης ως αποτέλεσμα της διευρυνόμενης συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας μας. Είμαστε λοιπόν δεσμευμένοι σε αυτή την εταιρική σχέση. Είμαστε δεσμευμένοι σε αυτή τη συμμαχία».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This