ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Δεκάδες νεκροί στις ΗΠΑ, από πυροβολισμούς κατά την διάρκεια των διακοπών της 4ης Ιουλίου
Defence Redefined
Published on 06/07/2021 at 16:41

Τουλάχιστον 150 άτομα σκοτώθηκαν το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνολικά, υπήρξαν 450 πράξεις ένοπλης βίας σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην Νέα Υόρκη, αναφέρθηκαν 21 περιστατικά πυροβολισμών στα οποία τραυματίστηκαν 26 άτομα μεταξύ 2 και 4 Ιουλίου, αριθμός που σημειώνει μικρή πτώση από τις αντίστοιχες περσινές ημερομηνίες όταν 30 άτομα δέχθηκαν πυροβολισμούς σε 25 πράξεις ένοπλης βίας.

Στο Σικάγο, 92 άτομα δέχθηκαν πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, 16 εκ των οποίων υπέκυψαν στα τραύματα τους, σύμφωνα με την Sun-Times του Σικάγο. Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγεται ένας αστυνομικός διοικητής του Σικάγου και ένας λοχίας. Από τους πυροβολισμούς, έχασε επίσης την ζωή του ένα μέλος της Εθνοφρουράς του Στρατού του Ιλινόις, ανέφερε η θυγατρική του CNN, η WLS.

Επιπλέον, δύο αστυνομικοί του Σικάγου τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινών επεισοδίων, όταν ένα άτομο άνοιξε πυρ, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να αποκόψουν το πλήθος χιλιάδων ανθρώπων, πραγματοποιόντας παράλληλα περισσότερες από 60 συλλήψεις, ανέφερε η αστυνομία. Και οι δύο αστυνομικοί, είναι εκτός κινδύνου. 

Διαβάστε επίσης: Περισσότερες από 100 συλλήψεις έγιναν από το FBI για τη βίαιη κατάληψη του Καπιτωλίου

Ένα άλλο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών αναφέρθηκε στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, στις 2 Ιουλίου, όταν τέσσερα παιδιά δέχθηκαν πυρά από ένα 15χρονο αγόρι, δήλωσε η αστυνομία. Όλοι αναμένεται να ανακάμψουν από τα τραύματα τους ενώ ο έφηβος συνελήφθη από την Αστυνομία.

Την Κυριακή στο Ντάλας, πέντε άνδρες δέχθηκαν πυροβολισμούς σε επεισόδιο ένοπλης βίας, εκ των οποίων μόνο ο ένας κατάφερε να επιβιώσει. Ένας άλλος 61χρονος άνδρας πέθανε σε άλλο επεισόδιο στην πόλη του Τέξας στις 4 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Δύο σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν στο Σινσινάτι του Οχάιο, όπου ένας ένοπλος άνοιξε πυρ κατά την διάρκεια εκδήλωσης την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, υπήρξαν αναφορές για δεκάδες πυροβολισμούς σε όλη την χώρα την 4η Ιουλίου. Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν την ίδια μέρα, από πυροβολισμούς κοντά σε πλυντήριο αυτοκινήτων στο Φορτ Γουορθ του Τέξας, μετά από διαμάχη μεταξύ μιας ομάδας ανδρών, σύμφωνα με δελτίο τύπου της αστυνομίας της πόλης.

Ένας από τους άντρες διέφυγε από τη σκηνή κατά τη διάρκεια της διαμάχης, επέστρεψε με ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί «προς ομάδες ανθρώπων», δήλωσε η αστυνομία του σε δελτίο Τύπου. Πολλοί παρεβρισκόμενοι, επέστρεψαν τα πυρά, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα περισσότερα θύματα πιστεύεται ότι ήταν αθώοι παρευρισκόμενοι που δεν συμμετείχαν στο επεισόδιο. 

Διαβάστε επίσης: Εθνοφυλακή ΗΠΑ| Από τους διαδρόμους του Καπιτωλίου, σε υπόγεια πάρκινγκ – Τι είπε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ για την απαράδεκτη εικόνα

Με πληροφορίες από: CNN

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This