ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήλωση Προθέσεων για πιθανή απόκτηση 2 φρεγατών από Ολλανδία
Defence Redefined
Published on 30/10/2021 at 15:30

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η τακτική συνεδρίαση των διευθυντών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ (CNAD) όπου συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Αντιναύαρχος (εα) Αριστείδης Αλεξόπουλος. Στο περιθώριο της σύσκεψης υπογράφηκε μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και του Ολλανδού ομολόγου του, Αντιναύαρχου Arie Jan de Waard, δήλωση προθέσεων (Letter of Intent) για πιθανή πρόσκτηση από το ΠΝ 2 φρεγατών τύπου Μ και 6 ναρκοθηρευτικών.

Στη συνέχεια, στις 28 Οκτωβρίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ συμμετείχε στην Άτυπη Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

Οι φρεγάτες τύπου M (Karel Doorman), χρησιμοποιούνται σε διάφορες διαμορφώσεις από το Ολλανδικό, το Βελγικό, το Χιλιανό και το Πορτογαλικό ναυτικό. Είναι εξοπλισμένες μεταξύ άλλων και με ραντάρ Thales Vigile APX, πυροβόλο Oto Melara 76 χιλ, πυραύλους εδάφους – αέρος RIM-7 Sea Sparrow ενώ έχει εκτόπισμα 3320 τόνους και μήκος 122 μ. Όσο αφορά τα ναρκοθηρευτικά, παρόλο που η ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ δεν αναφέρει λεπτομέρειες, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τα “Alkmaar”.

Με πληροφορίες από: ΓΔΑΕΕ

Διαβάστε επίσης: CYPSEC 2021 | Αποκλειστική Συνέντευξη της DAMEN στην DEFENCE ReDEFiNED

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This