Δένεια | Τούρκοι στρατιώτες απειλούν και ρίχνουν πέτρες σε γεωργό – Τι δηλώνει η UNFICYP
Defence Redefined
Published on 30/08/2022 at 13:11

Νέο περιστατικό απειλών των Τούρκων στρατιωτών προς γεωργοκτηνοτρόφους στην περιοχή της Δένειας. Όπως δημοσίευσε η εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, η οποία παραθέτει και σχετικό Video, γεωργοκτηνοτρόφος βοσκούσε το κοπάδι του σε χωράφι της περιοχής, έξι Τούρκοι στρατιώτες, που βρίσκονταν σε παρακείμενο φυλάκιο, πλησίασαν τον γεωργοκτηνοτρόφο και του ζήτησαν να αποχωρήσει. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών όπλισε το όπλο του και άλλοι άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, με αποτέλεσμα ο βοσκός να αποχωρήσει, ο οποίος, σημειώνεται, ότι κατέγραψε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο.

Το θέμα εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών. Στο VIDEO που δημοσίευσε ο Φιλελεύθερος, διακρίνονται ξεκάθαρα έξι οπλισμένοι Τούρκοι στρατιώτες, να κινούνται απειλητικά προς τον γεωργοκτηνοτρόφο ενώ η κάμερα καταγράφει την στιγμή που Τούρκος στρατιώτης ρίχνει πέτρα κατά του άοπλου πολίτη.

Να υπενθυμίσουμε πως ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε ξανά φέτος, και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, όταν στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Δένειας, εισήλθαν στρατιώτες του κατοχικού στρατού προκειμένου να εκδιώξουν Ελληνοκύπριο γεωργό ο οποίος μετέβη εκεί για να εργαστεί. Η Κυπριακή Δημοκρατία τότε ήγειρε το θέμα στα ανώτερα κλιμάκια και στην ΕΕ, κάτι που σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, προτίθεται να πράξει και τώρα. 

Η DEFENCE ReDEFiNED επικοινώνησε σήμερα με τον εκπρόσωπο τύπου της UNFICYP, κ. Αλίμ Σιντίκ, ο οποίο και μας ανέφερε πως συνεχίζονται οι έρευνες για την εν λόγω καταγγελία. Όπως ανέφερε ο κ. Σιντίκ, έχουν γίνει προειδοποιήσεις από την UNFICYP στους γεωργοκτηνοτρόφους που διενεργούν εργασίες στην περιοχή, οι οποίοι και έχουν τηλέφωνο απευθείας επικοινωνία με την ειρηνευτική δύναμη. 

Επίσης, μας ανέφερε πως σχετικά με το περιστατικό του Φεβρουαρίου, μετά από έρευνες δεν διαπιστώθηκε παραβίαση της πράσινης γραμμής εκ μέρους των Τουρκικών δυνάμεων. Σε ερώτηση μας κατα πόσο ακόμα και αν δεν υπάρχει παραβίαση της νεκρής ζώνης από τον Τουρκικό στρατό, υπάρχει εντούτοις απειλή χρήσης βίας σε βάρος άοπλων πολιτών, ο εκπρόσωπος τύπου της UNFICYP μας ανέφερε πως έχουν γίνει συστάσεις στους γεωργοκτηνοτρόφους ενώ η ειρηνευτική δύναμη βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις δυνάμεις και των δύο πλευρών.

Διαβάστε επίσης: Ηνωμένα Έθνη | Περιστατικό με Τούρκους στρατιώτες στη νεκρή ζώνη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This