ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Δέκα νέα θωρακισμένα οχήματα «Miloš» για τον Σερβικό Στρατό – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 22/01/2021 at 16:00

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Δρ. Νεμπόσα Στεφάνοβιτς, (Nebojša Stefanović) συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγό Μιλάνο Μοϊσιλόβιτς (Milan Mojsilović) , επιθεώρησαν στις 18 Ιανουαρίου την παράδοση δέκα θωρακισμένων οχημάτων μάχης “Miloš 4×4” στα μέλη της 72ης Ταξιαρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων. 

Ο Υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι αυτά τα οχήματα θα ενισχύσουν σημαντικά τις μονάδες της Σεβρίας και θα τους βοηθήσουν όπως οι Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμείνουν ένας από τους κύριους πυλώνες της άμυνας και της ασφάλειας της χώρας.

“Εξακολουθούμε να εξοπλίζουμε τις Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις και θέλουμε να είναι, όχι μόνο οι ισχυρότερες στην περιοχή, αλλά μία από τις πιο ισχυρές ένοπλες δυνάμεις (σσ. στον κόσμο) ανάλογα με το μέγεθός τους. Θα επενδύσουμε σε οχήματα όπως “Lazar”, “Miloš” και “Little Miloš”, και φέτος αναμένουμε επίσης την άφιξη του νέου “Noras” – δήλωσε ο Stefanović, προσθέτοντας ότι ήταν χαρούμενος που οι εγχώριες εταιρείες όπως η “Jugoimport SDPR”, έκαναν το καλύτερο δυνατό για να παράγουν οχήματα που ήταν εφάμιλλα με τα καλύτερα οχήματα στον κόσμο.”

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος Miloš:

  • Μέγιστο βάρος: 14 τόνοι
  • Μήκος: 5.45 μέτρα
  • Πλάτος: 2.51 μέτρα 
  • Ύψος: 2.30 μέτρα
  • Πλήρωμα: Μέχρι οκτώ (8) άτομα 
  • Θωράκιση: STANAG 4569
  • Οπλισμός: Πολυβόλο 12.7 χιλ και 7.62 χιλ. 
  • Μέγιστη ταχύτητα: 110 km/h

Η Εθνική Φρουρά πρόσφατα ολοκλήρωσε τις παραλαβές των 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων “NORA B52” και οκτώ Miloš τα οποία χρησιμοποιούνται ως οχήματα για παρατηρητές πυροβολικού και κέντρο διεύθυνσης πυρός.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Άφιξη της 2ης μοίρας των αυτοκινούμενων πυροβόλων 155mm NORA B52 Φωτογραφίες & VIDEO

Με την εισαγωγή του Miloš το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας αναφέρει ότι οι επιχειρησιακές δυνατότητες του Τάγματος Ειδικών Επιχειρήσεων “Γεράκια” και της 72ης Ταξιαρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων έχουν βελτιωθεί σημαντικά. 

“Τα στελέχη του τάγματος είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την απόδοση αυτού του οχήματος μάχης και να δουν τη δύναμη πυρός του, το υψηλό επίπεδο βαλλιστικής προστασίας και την εξαιρετική ευελιξία σε όλους τους τύπους εδάφους και σε όλες τις καιρικές συνθήκες“ εξηγεί ο Ταγματάρχης Stefanović και προσθέτει ότι το όχημα προορίζεται για την αποστολές αναγνώρισης, αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεις εναντίων ασύμμετρων απειλών, περιπολίες, και τέλος μεταφορά και υποστήριξη σε μονάδες ειδικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: 

Το μη επανδρωμένο όχημα “Small Milos” στην υπηρεσία των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων | Infographics – VIDEO

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This