ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Γερουσιαστής Menendez | Καλεί την κυβέρνηση Biden να ενισχύσει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών
superadmin
Published on 09/08/2021 at 15:34

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών και πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Bob Menendez, καλεί με επιστολή του τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin να προχωρήσει σε επιπλέον παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής Menendez σύμφωνα με ανακοίνωση του, αναφέρει πως η Ελλάδα είναι ένας στενός και πολύτιμος σύμμαχος στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, γι΄αυτό και η κυβέρνηση πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξει τον Ελληνικό λαό σε αυτή την στιγμή ανάγκης. Συγχαίρει την κυβέρνηση για την αποστολή αεροπλάνου P8 Poseidon του ναυτικού το οποίο συνέδραμε στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και προσπάθειες διάσωσης κατοικημένων περιοχών. Επιπλέον καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε αποστολή ελικοπτέρων CH-47 για επιπλέον βοήθεια.

Η παρέμβαση του γερουσιαστή Menendez, καταδεικνύει πως παρόλο που και οι ΗΠΑ δοκιμάζονται από καταστροφικές πυρκαγιές κυρίως στην περιοχή της Καλιφόρνια, υπάρχει βούληση για παροχή επιπλέον πτητικών μέσων προς την Ελλάδα για κατάσβεση, παρατήρηση, συντονισμό και μεταφορές.

Διαβάστε επίσης: Μενέντεζ | “Δεν με προβληματίζουν καθόλου οι απειλές της Τουρκίας, οποιαδήποτε απάντηση θα στραφεί εναντίον τους”

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This