Γερμανός ΥΠΑΜ | Μέχρι τέλος Μαρτίου η παράδοση των Leopard 2 και Marder
Defence Redefined
Published on 21/02/2023 at 13:30

Η εκπαίδευση των ουκρανικών πληρωμάτων αρμάτων μάχης στη Γερμανία για τον χειρισμό προηγμένων τανκς γερμανικής κατασκευής είναι εντός χρονοδιαγράμματος, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους κατά την επίσκεψή του σε ένα στρατιωτικό πεδίο εκπαίδευσης στη βορειοδυτική Γερμανία.

Ο στόχος, τόνισε ο Πιστόριους, είναι τα άρματα και τα οχήματα μάχης, τα Leopards όσο τα Marders, να παραδοθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου και η στρατιωτική εκπαίδευση να έχει ολοκληρωθεί.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Γερμανός υπουργός παρακολούθησε εκπαίδευση με άρματα μάχης και χρήση πραγματικών πυρών από τα μικρότερα οχήματα μάχης πεζικού Marder καθώς και εκπαίδευση με προσομοιωτές του βαρύτερου άρματος μάχης Leopard 2. Ουκρανοί στρατιώτες είναι προγραμματισμένο να εκπαιδευτούν για πέντε εβδομάδες στο Leopard 2A6, ένα προηγμένο άρμα μάχης γερμανικής κατασκευής που θα σταλεί στην Ουκρανία.

«Η διαφορά είναι όπως μεταξύ Mercedes και Lada», είπε ένας Ουκρανός στρατιώτης συγκρίνοντας το γερμανικής κατασκευής Leopard 2 με τα άρματα μάχης T-72 σοβιετικής εποχής που διαθέτει η Ουκρανία. Ο στόχος είναι να γίνουν (τα ουκρανικά πληρώματα) έμπειρα για πόλεμο, ώστε να μπορούν να επιβληθούν στη μάχη, τόνισε ένας Γερμανός αξιωματικός, ο οποίος ανέφερε ότι περίπου το 20% των ουκρανικών πληρωμάτων έχουν εμπειρία μάχης ενώ άλλοι έχουν μόνο βασικές στρατιωτικές γνώσεις.

Διαβάστε επίσης: Ολλανδία | Παράδοση αρμάτων Leopard 1A5 στην Ουκρανία το συντομότερο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This