Γερμανικές οργανώσεις | Ανέστειλαν τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία επικαλούμενες προβλήματα ασφαλείας
Defence Redefined
Published on 12/02/2023 at 09:30

Δύο γερμανικές οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας ανέστειλαν χθες τις επιχειρήσεις διάσωσης στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας επικαλούμενες προβλήματα και καταγγελίες για συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδα ατόμων και πυροβολισμούς.

Η Γερμανική Διεθνής Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (ISAR) και η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν εκ νέου το έργο τους, όταν η τουρκική υπηρεσία πολιτικής προστασίας χαρακτηρίσει ασφαλή την κατάσταση.

Η θλίψη σιγά-σιγά μετατρέπεται σε οργή και επομένως θα παραμείνουν στην κοινή βάση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Βοήθειας προς το παρόν, είπε στο Reuters ο υπεύθυνος των επιχειρήσεων της ISAR Στέφαν Μπάγερ, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι οργανώσεις θα είναι έτοιμες να βοηθήσουν άμεσα αν υπάρξουν ενδείξεις για επιζώντες.

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν αναφέρει συγκρούσεις στην περιοχή που έχει πληγεί από τον σεισμό, αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν σχολίασε χθες την κατάσταση ασφαλείας επισημαίνοντας ότι έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ότι έχουν παρατηρηθεί κρούσματα λεηλασιών.

Η Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών των αυστριακών δυνάμεων επίσης ανέστειλε για λόγο σήμερα τις επιχειρήσεις της, αλλά έπειτα ξεκίνησε εκ νέου με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας Μίχαελ Μπάουερ να γράφει στο Twitter ότι ο τουρκικός στρατός έχει αναλάβει την προστασία της αυστριακής δύναμης.

Η Ελβετία ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση ασφαλείας στην Χατάι και ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί αναλόγως.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Σεισμός στην Τουρκία | Έφτασε στο Ιντσιρλίκ η ελληνική βοήθεια για τον φονικό σεισμό

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This