ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Γερμανία | Τα αμυντικά έργα κινδυνεύουν λόγω της υποχρηματοδότησης σύμφωνα με το Reuters
Defence Redefined
Published on 11/05/2021 at 12:44

Μεγάλα, γερμανικά αμυντικά έργα με συνολική αξία αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ κινδυνεύουν να ανατραπούν, καθώς ο απαραίτητος προϋπολογισμός, από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση,  δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο του υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο.

Το έγγραφο, με ημερομηνία έκδοσης την περασμένη Παρασκευή 07/05, σύμφωνα με το Reuters, απαριθμεί διάφορα έργα των οποίων τα κεφάλαια δεν είναι ακόμη εγγυημένα.

Μεταξύ αυτών είναι διάφορα έργα πολυεθνικής συνεργασίας, όπως η ανάπτυξη ενός κοινού μαχητικού αεροσκάφους με τη γαλλική Airbus SE και την Dassault Aviation SA, το μεγαλύτερο αμυντικό έργο στην Ευρώπης με εκτιμώμενο συνολικό κόστος περίπου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ (122 δισεκατομμύρια δολάρια).

Άλλα έργα που επηρεάζονται, σύμφωνα πάντα με το Reuters, περιλαμβάνουν το κοινό άρμα μάχης με τη Γαλλία και την ανάπτυξη κοινών υποβρυχίων με τη Νορβηγία.

Η προγραμματισμένη αγορά αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, Boeing P-8A αναφέρεται επίσης ότι δεν έχει ακόμη χρηματοδοτηθεί.

“Τα προβλήματα χρηματοδότησης προκύπτουν ιδιαίτερα από την απότομη μείωση των κονδυλίων που ξεκινούν μετά το 2022, όπως προβλέπει η απόφαση προγραμματισμού του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού”, ανέφερε το έγγραφο του υπουργείου Άμυνας.

Όλα τα επηρεαζόμενα έργα είχαν προγραμματιστεί να παρουσιαστούν στην επιτροπή προϋπολογισμού του κοινοβουλίου έως τα τέλη Ιουνίου προκειμένου να εγκριθούν πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Reuters / Φωτογραφία: Janes

Διαβάστε επίσης: Κύριο σύστημα μάχης εδάφους (MGCS) με συμμετοχή ελληνικής εταιρείας

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This