ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Γερμανία | Πώς βοηθά ο στρατός τις πληγείσες περιοχές – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 23/07/2021 at 13:59

Ο γερμανικός στρατός ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσει στις προσπάθειες ανακούφισης από τις πλημμύρες στην δυτική Γερμανία. Η χώρα έχει αυστηρούς συνταγματικούς περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται ο γερμανικός στρατός (Bundeswehr) εντός των συνόρων της.

Ο στρατός έστειλε προσωπικό και βαρύ εξοπλισμό σε τμήματα της Ρηνανίας-Παλατινάτου και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καθώς οι προσπάθειες καθαρισμού και διάσωσης συνεχίζονται μετά από τις χειρότερες πλημμύρες που έχει καταγράψει ποτέ η χώρα.

Πάνω από 1000 στρατιώτες και πάνω από 200 στρατιωτικά οχήματα, διαφόρων τύπων έχουν αναπτυχθεί στη δυτική Γερμανία τις τελευταίες ημέρες, μετά από εκτεταμένες πλημμύρες που άφησαν πάνω από 160 ανθρώπους νεκρούς και αμέτρητα σπίτια κατεστραμμένα σπίτια.

Ο στρατός έστειλε περίπου 550 στρατιώτες στην πολιτεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, περίπου 300 στη Ρηνανία-Παλατινάτο και περίπου 100 στη Βαυαρία, ανέφερε σε δήλωσή του το γερμανικό υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον, οι στρατιωτικές αποθήκες στο Merchernich, στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, είχαν επίσης πλημμυρίσει και έπρεπε να καθαριστούν και να προστατευτούν με αμμόσακους. 

Τα στρατιωτικά οχήματα που κλήθηκαν για βοήθεια των πληγέντων περιοχών αποτελούνται από τέσσερα τεθωρακισμένα άρματα ανάκτησης, δύο άρματα μηχανικού (εξοπλισμένα με εκσκαφής), πέντε θωρακισμένα φορτηγά, τρια γεφυροφόρα άρματα, εννέα ασθενοφόρα παντός εδάφους και 14 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall-MAN HX3 | Αυτό δεν είναι απλά ένα ακόμα φορτηγό – VIDEO

Επιπλέον, ο γερμανικός στρατός παρείχε τις υπηρεσίες του με δύο ελικόπτερα, οκτώ πυροσβεστικά φορτηγά, ένα δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών, μηχανημάτα αποκατάστασης δρόμων και διοικητική μέριμνα.

Συνταγματικές διασφαλίσεις

Οι δραστηριότητες του γερμανικού στρατού περιορίζονται προσεκτικά από τον βασικό νόμο της χώρας ή αλλιώς το σύνταγμα, το οποίο προνοεί ότι, ο στρατός μπορεί να αναπτυχθεί μόνο εντός των συνόρων κατόπιν ειδικού αιτήματος μιας πολιτικής αρχής ή εάν η πολιτική ασφάλεια βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Υπάρχουν επίσης αυστηρά συνταγματικά όρια σε ό, τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει η Bundeswehr εντός της χώρας. Σε ένα σενάριο φυσικής καταστροφής όπως μια πλημμύρα, ο στρατός δεν μπορεί να αναλάβει καθήκοντα ασφαλείας, ούτε καν να υποστηρίξει την αστυνομία, παρά μόνο μια επικείμενη απειλή για την κοινωνική τάξη θα το επέτρεπε αυτό.

Αυτοί οι περιορισμοί προέρχονται από την ιστορία της Γερμανίας και έχουν γίνει μέρος της πολιτικής κουλτούρας της χώρας.  Ο στρατός πραγματοποιεί επί του παρόντος 23 επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές ως απάντηση σε επίσημα αιτήματα για βοήθεια από τις τοπικές αρχές, αν και ένας εκπρόσωπος της Bundeswehr δήλωσε στο DW ότι δεκάδες ακόμη αιτήματα βρίσκονται υπό επεξεργασία, ενώ ο στρατός είχε επίσης ανταποκριθεί σε πολλές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατά το παρελθόν. Αναμένει επίσης να λάβει περισσότερες τέτοιες κλήσεις έκτακτης ανάγκης σε περιοχές όπως η Βαυαρία και η Σαξονία οι οποίες έχουν επίσης πλημμυρίσει τις τελευταίες μέρες.

Η Γερμανία διαθέτει περίπου 180.000 στρατιώτες σε μόνιμη υπηρεσία, συν 120.000 εφέδρους, οι οποίοι επιστρατεύονται μόνο σε εθελοντική βάση. Οι έφεδροι, βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας (on call) στις κοινότητες τους, πράγμα που σημαίνει ότι μεγάλο μέρος του στρατιωτικού προσωπικού που βοηθούν στις πληγείσες περιοχές, είναι επίσης κάτοικοι αυτών των περιοχών. 

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall Defence | Το άρμα Kodiak μπορεί να εξυπηρετήσει τον Στρατό την Πυροσβεστική και την Πολιτική Άμυνα

Με πληροφορίες από: DW

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This