Γερμανία | Περισσότερα αντιαεροπορικά Gepard στην Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 03/12/2022 at 19:00

Το Βερολίνο ενημέρωσε τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως σκοπεύει να στείλει κι άλλα τεθωρακισμένα οχήματα εφοδιασμένα με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard, δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Σύμφωνα με τον κ. Χέμπεστραϊτ, τα αντιαεροπορικά δεν θα προέλθουν από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού, που παρέλαβε τα τελευταία πριν από δέκα χρόνια, αλλά είτε από αποθήκες της αμυντικής βιομηχανίας ή από το Κατάρ, όπου στάδια όπου διεξάγονται οι αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου φυλάσσονται από τέτοια άρματα.

Λεπτομέρειες δεν θα δημοσιοποιηθούν παρά μετά την παράδοση των οπλικών συστημάτων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς. Ως αυτό το στάδιο έχουν παραδοθεί στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις 30 τέτοια αντιαεροπορικά συστήματα από τα αποθέματα της γερμανικής κατασκευάστριας KMW.

Το γερμανικό αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα, παντός καιρού, αναπτύχθηκε από την Krauss-Maffei Wegmann βασισμένο σε πλαίσιο του άρματος Leopard 1 και είναι εξοπλισμένο με διπλό αυτόματο πυροβόλο Oerlikon GDF Χ 35 χιλ., το καθένα με 320 αντιαεροπορικά φυσίγγια και 20 αντιαρματικά βλήματα και διπλό εκτοξευτή καπνογόνων 76 χιλ.

Το Gepard 1A2 SPAAG, το οποίο διαθέτει ραντάρ ελέγχου πυρός και ραντάρ αναζήτησης, έχει σχεδιαστεί για να αντιαεροπορική προστασία σε προωθημένες μονάδες σε πολύ κοντινές αποστάσεις και υψόμετρα. Το σύστημα, το οποίο έχει εκσυγχρονιστεί πολλές φορές πριν από τη δεκαετία του 2000, εξακολουθεί να λειτουργεί στον κατάλογο πολλών χωρών.

Με πληροφορίες από: DEFENCE ReDEFiNED, ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Gepard SPAAG και Osa-AKM SAM συνεργάζονται για πολυστρωματική αεράμυνα – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This