Γερμανία | Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ
Defence Redefined
Published on 17/01/2023 at 09:01

Την παραίτησή της υπέβαλε χθες, Δευτέρα (16/1) στον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ, μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). 

Οι πιέσεις από την αντιπολίτευση για την παραίτηση της Λάμπρεχτ από τη θέση της υπουργού είχαν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς η ίδια είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις τον τελευταίο καιρό για σειρά λαθών που έχει διαπράξει.

Η 57χρονη Λάμπρεχτ έχει κατηγορηθεί για την αποτυχία να επαναφέρει γρήγορα τον γερμανικό στρατό, παρά το ειδικό ταμείο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε για την αναμόρφωση μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τελευταίο της “παράπτωμα”, το βράδυ της αλλαγής του χρόνου η κ. Λάμπρεχτ ανέβασε στο Instagram σύντομο βίντεο, το οποίο χαρακτηρίστηκε ιδιωτικό, με ευχές προς τους στρατιώτες κάνοντας παράλληλα απολογισμό της χρονιάς. 

Όμως η υπουργός βρισκόταν στο δρόμο και τα λεγόμενά της σκεπάζονταν από τον κρότο των πυροτεχνημάτων και των βαρελότων με αποτέλεσμα μόλις και με τα βίας να ακούγεται η ίδια. Αλλά εκείνο που χαρακτηρίστηκε ως faux pas ήταν ότι ενώ μιλούσε για τον πόλεμο, δεν ανέφερε καν την Ουκρανία, αντίθετα αναφερόταν σε εντυπώσεις από τις πολλές, πολλές συναντήσεις της με ενδιαφέροντες και καταπληκτικούς ανθρώπους.

Η εικόνα της Λάμπρεχτ είχε ξεθωριάσει από μια σειρά από ατυχείς επιλογές της. Για παράδειγμα, τον Μάιο του 2022 έγινε και πάλι στόχος δημόσιας κριτικής, όταν στο Instagram ανέβασε φωτογραφία σε στρατιωτικό ελικόπτερο εν πτήσει για επιθεώρηση στρατευμάτων στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν μαζί με τον γιο της, ο οποίος στη συνέχεια οδικώς πήγε στο κοντινό νησί Ζιλτ για διακοπές. 

Η δικηγόρος στο επάγγελμα Λάμπρεχτ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε κάτι το επιλήψιμο νομικά και ότι κρατήθηκαν όλοι οι κανόνες, αλλά βέβαια στο παρελθόν έχουν εκφραστεί αμφιβολίες για τη συμμετοχή οικογενειακών μελών αξιωματούχων σε υπηρεσιακές πτήσεις.

Τελευταία από τη σειρά αστοχιών της υπουργού είναι η υπόθεση με τα άρματα μάχης Puma που αντιμετώπισαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα σε στρατιωτικά γυμνάσια τέλος του 2022, με αποτέλεσμα να δοθεί άλλη μια ευκαιρία προβληματισμού για την πραγματική κατάσταση στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαρκούντος του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν | Κατάθεση πρότασης για ευρωπαϊκή διαστημική στρατηγική για την ασφάλεια και την άμυνα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This