Γερμανία | “Κλείνει η συμφωνία με την Ελλάδα για την ανταλλαγή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης”
Defence Redefined
Published on 16/09/2022 at 17:31

“Σχεδόν ολοκληρωμένη” χαρακτήρισε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ τη συμφωνία με την Ελλάδα και την Ουκρανία για την ανταλλαγή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού.

Συγκεκριμένα, η Λάμπρεχτ τόνισε ότι η συμφωνία για ανταλλαγή τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης πεζικού με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία θα παραδώσει σύντομα 40 Marder IFV στην Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα, με τη σειρά της, θα παραχωρήσει 40 από τα σοβιετικής κατασκευής BMP-1 της στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα προμηθεύσει δύο ακόμη πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων το Κίεβο.

Η ίδια είπε σε συνέδριο της Bundeswehr ότι η Γερμανία αποφάσισε να παραδώσει δύο ακόμη πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων MARS II, συμπεριλαμβανομένων 200 ρουκετών στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Η Λάμπρεχτ ανακοίνωσε επιπλέον ότι η Γερμανία θα στείλει 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Dingo στην Ουκρανία, αναφερόμενη σε ένα τεθωρακισμένο όχημα που ο γερμανικός στρατός χρησιμοποίησε εκτενώς κατά τη στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης: Παραδίδονται τα 2 πρώτα F-16 Viper στην Πολεμική Αεροπορία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This