Γερμανία | Κατευθυνόμενα πυρομαχικά Vulcano 127 χιλ από την Diehl Defense και την Leonardo για φρεγάτες κλάσης F125
Defence Redefined
Published on 11/11/2022 at 12:30

Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές επιχειρησιακής καταλληλόλητας της φρεγάτας F125 (κλάση Baden-Württemberg).

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κυβερνήσεων της Ιταλίας και της Γερμανίας, οι εταιρείες Diehl Defense και Leonardo ανέπτυξαν και αξιολόγησαν την οικογένεια πυρομαχικών υψηλής ακριβείας Vulcano 127 χιλ και 155 χιλ, και πιστοποιούν ότι εξασφαλίζεται η συμβατότητα με όλα τα οπλικά συστήματα 127 χιλ και 155 χιλ αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών επί του πεδίου, τα υπόψη κατευθυνόμενα πυρομαχικά εκτοξεύτηκαν από τη φρεγάτα F125 με το ναυτικό πυροβόλο 127 χιλ/64 διαμετρημάτων Lightweight της Leonardo. 

Τα πυρομαχικά Vulcano έχουν σχεδιαστεί για να επιτυγχάνουν βεληνεκή 70 χλμ για πυρομαχικά 155 χιλ και 80 χλμ για τα πυρομαχικά 127 χιλ σε συνδυασμό με υψηλή ακρίβεια ενάντια σε σταθερούς και κινούμενους στόχους.

Πέραν της βασικής διαμόρφωση με αισθητήρα έκρηξης συνεχούς μέτρησης ύψους (Height of Burst – HoB), προκρίθηκαν και άλλες διαμορφώσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν αισθητήρες με δυνατότητα εγκλωβισμού και τερματικής καθοδήγησης (terminal homing)  τόσο Ημι-ενεργού λέιζερ (Semi-Active Laser – SAL), όσο και αισθητήρες υπερύθρων (Far Infrared – FarIR).

Η πολεμική κεφαλή πολλαπλών ρόλων Insensitive High-Explosive με προκατακερματισμένα θραύσματα βολφραμίου είναι πιο αποτελεσματική έναντι μαλακών στόχων, ελαφριά τεθωρακισμένων οχημάτων και υποδομών όπως για παράδειγμα οι σταθμοί διοικήσεως.

Σημειώνεται ότι οι φρεγάτες της κλάσης F125 σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την κοινοπραξία των Thyssen-Krupp και Lürssen. Η κατηγορία Baden-Württemberg έχει το μεγαλύτερο εκτόπισμα από οποιαδήποτε κατηγορία φρεγάτας παγκοσμίως με εκτόπισμα πέραν των 7000 τόνων. Ανάμεσα στις αποστολές τους είναι και η προσβολή στόχων σε ξηρά εξ’ ου και η επιλογή του πρωραίου πυροβόλου 127 χιλ Vulcano. 

Διαβάστε επίσης: OTO VULCANO 127 | Το πυρομαχικό με διττό ρόλο κατά στόχων επιφανείας και αέρος με μεγάλο βεληνεκές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This