Γερμανία | Η κυβέρνηση ενέκρινε εξαγωγές όπλων σε Κύπρο, Ινδία και Νίγηρα
Defence Redefined
Published on 09/02/2023 at 11:31

Στην έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης για εξαγωγές μεγάλου αριθμού εξοπλισμών σε Ινδία, Κύπρο και Νίγηρα, αναφέρεται ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης ARD, το οποίο επικαλείται έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας προς επιλεγμένους Βουλευτές.

Για την Κύπρο, επισημαίνεται ειδικότερα, εγκρίθηκε η εξαγωγή δώδεκα πολλαπλών ρόλων ελικοπτέρων τύπου “H145M”, ενώ η Ινδία αναμένεται να λάβει τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τα Leopard 2 και για άλλα άρματα μάχης.

Ο Νίγηρας έλαβε έγκριση για την εισαγωγή δύο αεροσκαφών τύπου “King Air 360 ER” για την επίβλεψη των συνόρων, καθώς και άλλον εξοπλισμό επίβλεψης, με το δημοσίευμα να σημειώνει ότι η χώρα αυτή τη στιγμή είναι ο στενότερος εταίρος της Γερμανίας στην πολιτικά ασταθή ζώνη του Σαχέλ.

Όπως σημειώνεται στο Euronews, οι εξαγωγές προς την Ινδία ανέρχονται σε 2,2 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αξία των εξαγωγών προς τον Νίγηρα και την Κύπρο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την απόφαση για τις εν λόγω εξαγωγές λαμβάνει το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας, που συνεδριάζει μυστικά υπό τον Καγκελάριο.

Διαβάστε επίσης: EUROSATORY 2022 | Παρουσίαση του H145M της Airbus με πυραύλους SPIKE ER-2 και πλήρες σουίτα οπλισμού – VIDEO & Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This