Γερμανία | Επιθέσεις Ρώσων χάκερ σε τράπεζες, αεροδρόμια και κυβερνητικούς ιστότοπους
Defence Redefined
Published on 26/01/2023 at 19:00

Με κυβερνοεπιθέσεις σε γερμανικούς ιστοτόπους, μεταξύ άλλων και σε αεροδρόμια και τράπεζες, απάντησαν χθες Ρώσοι χάκερ στη Γερμανία ως αντίδραση στην επιλογή της χώρας να αποστείλει άρματα μάχης Leopard στον Ουκρανικό στρατό. 

Η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας του κυβερνοχώρου BSI ανέφερε, ωστόσο, ότι αυτή η διαδικτυακή επίθεση δεν είχε σοβαρές συνέπειες.

Η ομάδα χάκερ Killnet ανέφερε ότι στοχεύει κυβερνητικούς ιστότοπους, τράπεζες και αεροδρόμια με μια συντονισμένη επιχείρηση άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS), μια σχετικά απλή επίθεση που έχει ως στόχο να βγάλει εκτός σύνδεσης τις ιστοσελίδες, αποστέλλοντας μεγάλο όγκο αιτημάτων σύνδεσης στους διακομιστές τους.

Προς το παρόν, ορισμένοι ιστότοποι δεν είναι προσβάσιμοι, ανέφερε η BSI σε μια ανακοίνωσή της. Στο στόχαστρο μπήκαν επίσης και ορισμένες υπηρεσίες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η Killnet είναι μια ομάδα Ρώσων που αυτοαποκαλούνται «χάκερ-ακτιβιστές» και ενεργούν ενάντια στους συμμάχους της Ουκρανίας. Τον Ιούνιο του 2022, η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση DDoS εναντίον της λιθουανικής κυβέρνησης, αφού η Λιθουανία εμπόδισε τη μεταφορά εμπορευμάτων στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Η αμερικανική εταιρεία Κυβερνοασφάλειας Mandiant υποστηρίζει ότι η Killnet συνδέεται με μια άλλη ρωσική ομάδα χάκερ, τη Xaknet, η οποία ισχυρίζεται ότι παραβίασε πολλούς ουκρανικούς οργανισμούς. Η Xaknet είναι πιθανόν να συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με τη Mandiant.

Σημειώνεται ότι, η ενέργεια αυτή, έρχεται ως απάντηση στην απόφαση της Γερμανίας να δώσει στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard 2.

Συγκεκριμένα, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αποφάσισε να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης, επιτρέποντας παράλληλα σε άλλες χώρες (όπως π.χ. η Πολωνία) να κάνουν το ίδιο, μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία προς Λιθουανία | “Η απάντηση μας για το Καλίνινγκραντ δεν θα είναι μόνο διπλωματική”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This