Γερμανία | Ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της – 100 δις για τον στρατό
Defence Redefined
Published on 27/02/2022 at 16:30

Ειδικό ταμείο 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μιλώντας σε έκτακτη συνεδρίαση της Bundestag για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ανέφερε ο Σολτς, πως ο Πούτιν θέλει να φτιάξει μια ρωσική αυτοκρατορία και να διαμορφώσει τα χαρακτηριστικά της Ευρώπης σύμφωνα με τις ιδέες του. Είναι σαφές ότι πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα στην ασφάλεια της χώρας μας, προκειμένου να προστατεύσουμε την ελευθερία μας. 

Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε πως η Γερμανία χρειάζεται ισχυρές υπερσύγχρονες ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε ο καγκελάριος και ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικού ταμείου 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα και να έχει τη στήριξη όλων. Αυτό θα αντιστοιχεί το 2024 στο 2% του ΑΕΠ της Γερμανίας, εξήγησε. «Το κάνουμε για τη δική μας ασφάλεια, όχι μόνο για να τηρήσουμε τον λόγο μας στους συμμάχους», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη σχετική υποχρέωση για τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

Στην ομιλία του, ο Γερμανός καγκελάριος αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ανακοπής της Ρωσικής επιθετικότητας, πως η 24η Φεβρουαρίου 2022 αποτελεί σημείο καμπής και ο κόσμος μετά δεν θα είναι ίδιος με τον κόσμο πριν. Αναφέρθηκε επίσης στην αποστολή οπλισμου΄στις Ουκρανικές δυνάμεις καθώς και στην ανάγκη απεξάρτησης από την Ρωσία στον τομέα της ενέργειας. 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: MSC2022 | Στρατηγική σχέση με τη Γερμανία στον τομέα της Άμυνας και της Αμυντικής Βιομηχανίας προωθεί ο ΥΕΘΑ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This