Γερμανία | Δρομολογείται το “Σχέδιο Μάρσαλ” για την Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 26/10/2022 at 10:01

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ειδικοί συναντήθηκαν στο Βερολίνο με στόχο να διαμορφώσουν και να δρομολογήσουν την ανάκαμψη και την ανοικοδόμηση της εμπόλεμης Ουκρανίας.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν είπε ότι το 2023 οι “27” θα συνεισφέρουν έως και 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα υπολογίζει το κόστος της ζημιάς στα 350 δισεκατομμύρια ευρώ. Κόστος περισσότερο από ότι μία χώρα ή μία ένωση μπορεί να παρέχει από μόνη της και έτσι χρειάζεται από όλους να βάλουν ένα χέρι, τόνισε η επικεφαλής της Κομισιόν.

Όπως αναφέρει το Euronews, ο Γερμανός καγκελάριος μίλησε ξεκάθαρα για ένα σχέδιο βοήθειας που θα θυμίζει την ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τίποτα λιγότερο από τη σύσταση ενός νέου Σχεδίου Μάρσαλ για τον 21ο αιώνα. Η ανάκαμψη, η ανοικοδόμηση και ο εκσυγχρονισμός της Ουκρανίας θα είναι πράγματι μια πρόκληση για γενιές, κάτι που θα απαιτήσει τη συνδυασμένη δύναμη ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας. Αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία για τις επόμενες γενιές, αν γίνει σωστά.

Ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε τη δέσμευση της Γερμανίας να συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα και συστήματα αεράμυνας για όσο χρειαστεί, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι η καλύτερη ανοικοδόμηση είναι αυτή που δεν χρειάζεται να γίνει καθόλου, επειδή οι πόλεις και οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας προστατεύονται από ρωσικές βόμβες, drones και πυραύλους.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Η επιχειρησιακή κατάσταση του μετώπου της Χερσώνας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This