ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Γερμανία | Βόμβες του Β’ ΠΠ προκάλεσαν πανικό – 8,000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Defence Redefined
Published on 01/02/2021 at 14:30

Τέσσερις βόμβες που χρονολογούνται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καταστράφηκαν Γκέτινγκεν της Γερμανίας, νωρίς το Σάββατο, αφού προηγήθηκε η μαζική εκκένωση της περιοχής. 

Οι βόμβες των 500 κιλών (1.102 λίβρες) με εκρηκτικές ύλες μεγάλης διάρκειας ρίχθηκαν από τον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μετά την καταστροφή των βομβών, οι ομάδες έλεγξαν την περιοχή και επέτρεψαν στους περισσότερους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Το Σάββατο, περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στο Γκέτινγκεν, με την αστυνομία, τους πυροσβέστες και τον γερμανικό στρατό να συμμετέχουν στην μεγάλης κλίμακας εκκένωση.

Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και η καταστροφή των βομβών προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε παρακείμενα κτήρια. Οι πολίτες του Γκέτινγκεν επέστρεψαν στην πλειοψηφία τους στις οικίες τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, εντοπίζονται ανενεργές βόμβες από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι και σήμερα. Περιστατικά όπως αυτό του προηγούμενου Σαββάτου, σημειώνονται κάθε χρόνο. 

Διαβάστε επίσης: Νέες εκλογές σε ένα χρόνο υπόσχεται ο στρατός στη Μιανμάρ, σε αντίσταση καλεί η Αούνγκ Σαν Σου Τσι

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This