ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γενικό Επιτελείο Στρατού | Ο Στρατός στα Ελληνικά Νησιά είναι ισχυρός – VIDEO
Defence Redefined
Published on 30/05/2021 at 14:31

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) δημοσίευσε πλάνα από την πρόσφατη εκπαίδευση των Μονάδων της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»).

Συγκεκριμένα από 17 έως 21 Μαΐου 2021, οι Μονάδες της ΑΣΔΕΝ διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων δοκιμή Σχεδίων, Βολές Βαρέων Όπλων Πεζικού και Αρμάτων και προσομοιώσεις σε διαδικασίες Διοίκησης – Ελέγχου Τακτικών Στρατηγείων και Σταθμών Διοικήσεως.

Στα πλάνα που μπορείτε να δείτε στο βίντεο του ΓΕΣ πιο κάτω, διακρίνεται επίσης το σύστημα αεράμυνας πολύ μικρού βεληνεκούς (VSHORAD) ASRAD HELLAS επί οχήματος τύπου Hummer M1097A2 και το οποίο είναι εξοπλισμένο με τετραπλό εκτοξευτή πυραύλων FΙΜ-92 Stinger. 

 

Τα πρώτα συστήματα ASRAD HELLAS (από σύνολο 54), παραλήφθηκαν τον Ιούνιο του 2004 από την Rheinmetall Defence Electronics GmbH (πρώην STN Atlas Elektronik GmbH). Το σύστημα διακρίνεται από μεγάλη ευελιξία καθώς είναι μεταξύ άλλων και αερομεταφερόμενο (με ελικόπτερο τύπου CH-47D) ενώ υπηρετείτε από μόνο 2 άτομα, τον οδηγό και τον χεριστή.

Το μέγιστο βεληνεκές του, ανέρχεται στα 5500 μέτρα και μπορεί να εμπλέξει στόχους ημέρα και νύχτα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, με χρήση παθητικών και ενεργητικών μέσων επιτήρησης όπως π.χ θερμική κάμερα και δυνατότητα διασύνδεσης με ραντάρ τύπου 2D/3D. 

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Bολές πιστοποίησης κατευθυνομένων βλημάτων για επιχειρησιακή ετοιμότητα – VIDEO & Φωτογραφίες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This