ΓΕΕΦ | Ενίσχυση διμερών σχέσεων με Γαλλία – Επίσκεψη σε EUROSATORY
Defence Redefined
Published on 15/06/2022 at 11:06

Την Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας στο Παρίσι, η τελετή υπογραφής του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ), μεταξύ της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων για τα έτη 2022-23.  Το ΠΔΑΣ υπέγραψαν από πλευράς των Γαλλικών ΕΔ, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Bruno Foussard και από πλευράς Εθνικής Φρουράς ο Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ, Συνταγματάρχης Λούκας Χατζηκωνστάντας. 

Το ΠΔΑΣ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διεξαγωγή κοινών εκπαιδεύσεων και δραστηριοτήτων τόσο στη Γαλλία όσο και στην Κύπρο, με σκοπό την προώθηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών. 

Η υπογραφή του προγράμματος αντανακλά το ευρύ πλέγμα διμερών και πολυμερών διεθνών στρατιωτικών συνεργασιών στις οποίες συμμετέχει η Εθνική Φρουρά, με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, συμβάλλοντας ενεργά στην κοινή επιδίωξη για την εμπέδωση της ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα.

 Διαβάστε επίσης:  Κύπρος | “Σύντομα νέες συνεργασίες με τις ΗΠΑ στον τομέα της Άμυνας” 

Το Υπουργείο Άμυνας παρευρέθηκε επίσης με αντιπροσωπεία στη διεθνή έκθεση EUROSATORY-2022, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Ανδρέα Λουκά. Την έκθεση επίσης επισκέφθηκε ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης την Τρίτη 14 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην έκθεση, Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΜ πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του άλλων Υπουργείων Άμυνας και συζήτησε θέματα αμυντικής συνεργασίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 7 κυπριακές εταιρείες και η DEFENCE ReDEFiNED καλύπτει δημοσιογραφικά την έκθεση.

Διαβάστε επίσης: EUROSATORY 2022 | H DЯ και οι κυπριακές συμμετοχές στην μεγάλη Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας στο Παρίσι

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This