ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΕΕΦ | Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες Εθνοφυλάκων – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 18/10/2020 at 16:08

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) με ανακοίνωση του αναφέρει ότι στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού των παρουσιάσεων εθνοφυλάκων, πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των Λόχων Εθνοφυλάκων οι οποίες περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, την εκτέλεση βολών μάχης και Βαρέων Όπλων Πεζικού στα πεδία βολής των Σχηματισμών. 

Οι παρουσιάσεις εθνοφυλάκων σημειώνεται ότι είχαν ανασταλεί μέχρι 30 Ιουνίου 2020 στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης: Εθελοντής Εθνοφύλακας ετών 70 | Επίκουρος Ταγματάρχης Υποδιοικητής συνεχίζει να υπηρετεί την Εθνική Φρουρά

Ο εκπαιδευτικός σκοπός της Εθνοφυλακής σύμφωνα με το ΓΕΕΦ καθορίζεται ξεχωριστά για κάθε Τάγμα και Λόχο με βάση την πολεμική αποστολή αυτού. Οι Εθνοφύλακες καλούνται σε ημερήσιες εκπαιδεύσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εκπαίδευση στον οπλισμο, στην τακτική του μαχητή, βολές ατομικού οπλισμού και βαρέων όπλων και ασκήσεις μάχης στις αποστολές κάθε Λόχου.

Πέραν τούτων οι Αξιωματικοί καλούνται και ξεχωριστά για εκπαίδευση σε αντικείμενα οργανώσεως και ετοιμότητας των λόχων τους, καθηκόντων Διοικητή Λόχου και Διμοιρίτη στο πεδίο της μάχης.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Άμυνας για οπλισμό εφέδρων | Αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού της Εθνικής Φρουράς

Τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των εθνοφυλάκων παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης κατά τις επισκέψεις του στους κατά τόπους Σχηματισμούς.

Δείτε τις φωτογραφίες που αποδέσμευσε το ΓΕΕΦ:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This