ΓΕΕΦ | Διεξαγωγή Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2022»
Defence Redefined
Published on 06/06/2022 at 16:30

Αρχίζει σήμερα 6 Ιουνίου 2022 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, η Εθνική Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) της Εθνικής Φρουράς με την επωνυμία «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2022».   

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ), η  άσκηση είναι ευρείας κλίμακας και θα διεξαχθεί σε όλη την ελεύθερη επικράτεια της Κύπρου, χωρίς πυρά, με τη συμμετοχή Διοικήσεων, Σχηματισμών, Τακτικών Συγκροτημάτων και Μονάδων της Εθνικής Φρουράς.   

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα εξεταστούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων, η μετατροπή τους σε οδηγίες και διαταγές σε περίοδο έντασης, κρίσης και επιχειρήσεων καθώς και η εξάσκηση των τμημάτων σε σενάρια που προσομοιάζουν τις πραγματικές συνθήκες. Τα επιχειρησιακά σενάρια τα οποία θα κλιμακωθούν κατά τη διάρκεια της άσκησης θα ολοκληρωθούν με την πραγματοποίηση αριθμού τελικών φάσεων.   

Στην άσκηση συμμετέχει το σύνολο του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς ενώ σε φάσεις της άσκησης έχουν προσκληθεί έφεδροι και εθνοφύλακες. Συμμετέχουν επίσης, κρατικοί φορείς και υπηρεσίες που εμπλέκονται στην παροχή υποστήριξης στην Εθνική Φρουρά, υπό τον συντονισμό της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΚΥΠΣΕΑ) του Υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε επίσης: Αρχηγός ΓΕΕΦ | Συζήτηση για τα NORA και διεύρυνση αμυντικής συνεργασίας με τον Υφυπουργό Άμυνας της Σερβίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This