ΓΕΕΦ | Αιμοδοσία εις μνήμη του Λοχαγού (ΜΧ) Κυριάκου Ξάνθου
Defence Redefined
Published on 21/05/2022 at 14:00

Σήμερα, το Γενικό Επιτελείο Εθνική Φρουρά (ΓΕΕΦ), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς, διοργάνωσε την 2η αιμοδοσία εις μνήμη του Λοχαγού (ΜΧ) Κυριάκου Ξάνθου.

Η 1η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην Έγκωμη στις 06 Μαΐου ενώ σήμερα η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Χαβούζας και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της Εθνικής Φρουράς και απλοί πολίτες οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του αδικοχαμένου Λοχαγού (ΜΧ) ενώ παράλληλα πρόσφεραν το πολύτιμο αγαθό προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ο αδικοχαμένος Λοχαγός Κυριάκου Ξάνθος έχασε την ζωή του στις 25/05/2021 εν ώρα καθήκοντος και η αιμοδοσία με την στήριξη του ΓΕΕΦ έχει ως στόχο να τιμηθεί η μνήμη του.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | “Ο Ξάνθος Κυριάκου ήταν πάντα παρών και πρώτος”

Ο Ξάνθος το πρωινό της 25ης Μαΐου το 2021, στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή της Τροοδίτισσας έχασε τη ζωή του, όταν στο σχοινί της κατάβασης κόπηκε στα δύο και ο ίδιος βρέθηκε στο κενό.

Σύμφωνα με το Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) Χρίστο Πιερή, εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, εδώ και αρκετό διάστημα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα από ανώτερο Αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς και αναμένεται η τελική έκθεση από τους εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας, έτσι ώστε να εξαχθούν τα τελικά συμπεράσματα.

Πληροφορίες από τον περασμένο Φεβρουάριο αναφέρουν πάντως, ότι από τις εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν στο σχοινί στο εξωτερικό εντοπίζονται φθορές, κάτι που καταδεικνύει την ακαταλληλότητα του.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Αρωγός εθελοντικής συνείδησης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This