ΓΕΕΘΑ | Τελετή Αποφοίτησης της 75ης Εκπαιδευτικής Σειράς Κανονικής Φοίτησης της Σχολής Εθνικής Άμυνας – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 22/04/2023 at 12:31

Την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Χαρδαλιά ως εκπροσώπου του Προέδρου της Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 75ης Εκπαιδευτικής Σειράς Κανονικής Φοίτησης της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους:

  • Ο Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.
  • Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων Ταξίαρχος (ΣΙ) Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Κουράκλης, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
  • Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς κ. Θεόδωρος Π. Δρίτσας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.
  • Ο Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Αθανάσιος Σπυρίδωνος Παφίλης, ως εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτριου Κουτσούμπα.
  • Ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Omar Amer Youssef και η Πρέσβης των Σκοπίων στην Ελλάδα κ. Lidija Boshkovska.
  • Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, o Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.) Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης.
  • Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου και ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) Αντιστράτηγος Σπυρίδων Αλφαντάκης.
  • Ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Νεόφυτος Κωνσταντίνου, ως εκπρόσωπος του Πρέσβη κ. Κυριάκου Κενεβέζου.

  • Ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Δρ. Κωνσταντίνος Παν. Μπαλωμένος.
  • Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος (ΠΣ) Δημήτριος Καλιανώτης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά.
  • Ο Διευθυντής του Κλάδου Προσωπικού του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας ΠΝ και ο Διοικητής της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) Υποπτέραρχος (Ι) Αλέξανδρος Κεφαλάς.
  • Ο Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Ταξίαρχος Ayman Alian Mahmoud.
  • Ο Διοικητής της Ναυτικής Σχολής Πολέμου (ΝΣΠ) Πλοίαρχος Προκόπιος Χαρίτος ΠΝ και η Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) Σμήναρχος (ΥΝ) Κυριακή Πελέκη.
  • Εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και οι οικείοι των σπουδαστών.
  • Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Άμυνας (ΣΕΕΘΑ) Αντιστράτηγος ε.α. Σπυρίδων Μπελεγράτης.
  • Καθηγητές της ΣΕΘΑ.

Συνολικά αποφοίτησαν 60 σπουδαστές, όπως παρακάτω:

  • Ένοπλες Δυνάμεις: 47 Αξιωματικοί (34 από τον Στρατό Ξηράς, 6 από το Πολεμικό Ναυτικό και 7 από την Πολεμική Αεροπορία).
  • Σώματα Ασφαλείας: 4 Αξιωματικοί (2 από την ΕΛ.ΑΣ., 1 από το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και 1 από το Π.Σ.).
  • Μόνιμοι Υπάλληλοι: 2 (1 από την Βουλή των Ελλήνων και 1 από την Προεδρία της Κυβέρνησης).
  • ΓΕΕΦ: 3 Αξιωματικοί.
  • Αλλοδαποί: 4 Αξιωματικοί (2 από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, 1 από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και 1 από τα Σκόπια).

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη το σύνολο των σπουδαστών για την επιτυχή αποφοίτησή του, επισήμανε ότι το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής παρέχει υψηλού επιπέδου στρατιωτική και ακαδημαϊκή γνώση καθώς και δεξιότητες για τον ικανό χειρισμό θεμάτων Αμυντικής Πολιτικής και Εθνικής Στρατηγικής. 

Επιπλέον, απευθυνόμενος προς τους 3 Ελληνοκύπριους Αξιωματικούς, τόνισε ότι η αποφοίτησή τους συνιστά μία ακόμα απόδειξη των αδιάρρηκτων σχέσεων αδελφοσύνης και σύμπνοιας Ελλάδας και Κύπρου.

Απευθυνόμενος επίσης προς τους 4 Αξιωματικούς από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και των Σκοπίων, τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις γνώσεις που αποκόμισαν από την ΣΕΘΑ, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δεσμοί που αποκτήθηκαν με τους Έλληνες σπουδαστές μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Χωρών.

Επιπρόσθετα, συνεχάρη τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και τους υπαλλήλους της Βουλής των Ελλήνων και της Προεδρίας της Κυβέρνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, και υπογράμμισε την σημασία της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους δημόσιους φορείς της πολιτείας, με σκοπό την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και της συνεργασίας τους σε θέματα που άπτονται της Εθνικής Άμυνας.

Τέλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Διοικητή και στο προσωπικό της Σχολής Εθνικής Άμυνας, καθώς και στο καταξιωμένο καθηγητικό προσωπικό και τους εξαίρετους εξωτερικούς ομιλητές, για την άοκνη προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλουν, και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο τους και να διατηρήσουν το υψηλό κύρος της Σχολής, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς στην παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Τελετή Ορκωμοσίας Νέων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This