ΓΕΕΘΑ | Συμμετοχή Προσωπικού της ΔΕΠ στην Αποστολή της EUTM – MΟΖ
Defence Redefined
Published on 13/04/2022 at 17:30

Το Σάββατο 09 Απριλίου 2022 και στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αναχώρησε για την Μοζαμβίκη με μεταφορικό αεροσκάφος της ΠΑ τμήμα 8 στελεχών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, το οποίο συμμετέχει στην ομώνυμη Εκπαιδευτική Αποστολή της ΕΕ (European Union Training Mission Mozambique – EUTM MOZ). 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, στο αεροσκάφος επέβαινε επίσης και προσωπικό της Ρουμανίας που συμμετέχει στην ίδια αποστολή, κατόπιν σχετικού αιτήματος διευκόλυνσης της μετακίνησής του στην Μοζαμβίκη.

Η εν λόγω συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην EUTM – MOZ εγκρίθηκε με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στις 31 Μαρτίου 2022, με διάρκεια 2 ετών (μέχρι το τέλος του 2023) και με δυνατότητα παράτασης εφόσον αποφασιστεί η χρονική επέκταση της αποστολής.

Η συμμετοχή της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στην Εκπαιδευτική Αποστολή της ΕΕ στην Μοζαμβίκη, αποσκοπεί στην ενεργό συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις Αποστολές Διεθνών Οργανισμών καθώς και στην προβολή των δυνατοτήτων τους σε Ευρωπαϊκό πλαίσιο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας σε διεθνές επίπεδο.

Διαβάστε επίσης: Υπογραφή Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΑΕ για το 2022

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This