ΓΕΕΘΑ | Μεταστάθμευση Προσωπικού και Μέσων της USAF στην Αεροπορική Βάση Σούδας – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 23/10/2022 at 09:00

Στην Αεροπορική Βάση της Σούδας σταθμεύουν από το βράδυ της Πέμπτης τέσσερα μαχητικά πέμπτης γενιάς της αμερικανικής αεροπορίας τύπου F-22 Raptor, για τη διεξαγωγή της άσκησης “Agile Combat Employment” (ACE).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση Σούδας 4 Μαχητικά Αεροσκάφη F-22 Raptor, από την 90th Expeditionary Fighter Squadron και 2 Αεροσκαφών Εναέριου Ανεφοδιασμού KC-135, καθώς και το απαραίτητο προσωπικό υποστήριξής τους.

Οπως σημειώνεται από την αμερικανική πρεσβεία, η αμερικανική αεροπορία διεξάγει ασκήσεις ACE τακτικά και η τελευταία που διεξήχθη στην Ελλάδα αφορούσε F-35 από τη βάση Λάκενχιθ στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η μεταστάθμευση διεξάγεται κατόπιν ενεργειών του ΓΕΕΘΑ και συντονισμού του με τις αρμόδιες Αμερικανικές αρχές, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCA).

Το γεγονός ότι η Σούδα φιλοξενεί αεροσκάφη πέμπτης γενιάς, όπως τα F-35 και F-22, αποτελεί και μια σαφή ένδειξη για τον χαρακτήρα των υποδομών της αεροπορικής βάσης.

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22 | Η Εθνική Φρουρά ως παρατηρητής σε Ελληνο-Αμερικανική άσκηση – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This