ΓΕΕΘΑ | Ετήσιο Μνημόσυνο του Υποστρατήγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη
Defence Redefined
Published on 11/04/2022 at 18:13

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 ετελέσθη το ετήσιο μνημόσυνο του Υποστρατήγου Επί Τιμή Ιακώβου Τσούνη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Παπάγου, χοροστατούντος του Διευθυντή Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητου, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και μελών της οικογένειας του εκλιπόντος.

Στην τελετή παρέστησαν η Βουλευτής Αχαΐας κ. Χριστίνα Μιχαήλ Αλεξοπούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και αντιπροσωπεία εν ενεργεία Αξιωματικών.

Η συμβολή του Υπτγου ε.τ. Τσούνη προς τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι διαχρονική και τεράστια. Προσφάτως και μεταξύ άλλων, με δωρεές του έχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια 60 ελαστικών λέμβων (7 – 10 ανδρών) για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων και έχουν ανακαινισθεί πτέρυγες κλινικών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών και του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ). Ως τελευταία πράξη αγάπης, στήριξης και αφοσίωσης προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποφάσισε να κληροδοτήσει το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του σε αυτές.

Όλοι σκύβουμε με σεβασμό στη μνήμη του αληθινού ευπατρίδη Ιάκωβου Τσούνη, του ανθρώπου, που υπηρέτησε τη χώρα από τα 15 του χρόνια, πολεμώντας στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Που στάθηκε δίπλα της, σταθερός και σεμνός ευεργέτης, για δεκαετίες ολόκληρες. Και λίγο πριν από τη δύση της μακράς και δημιουργικής ζωής του, δώρισε το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του φιλόπατρη Υποστρατήγου επί τιμή Ιάκωβου Τσούνη, το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα ηχητικό αφιέρωμα προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη αυτού του λαμπρού ευπατρίδη και μεγάλου ευεργέτη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το podcast έχει τον τίτλο «Δίχως Πατρίδα δεν υπάρχει ούτε πλούτος, ούτε δόξα, ούτε χαρές» και υπενθυμίζει την πολύτιμη παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο αείμνηστος Ιάκωβος Τσούνης, αυτός ο σπουδαίος πολίτης-οπλίτης και νεότερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος παρά τα μεγάλα πλούτη, το κύρος και τους τίτλους που απέκτησε στη ζωή του, υπέγραφε ταπεινά ως «ένας μικρός και ασήμαντος ανθρωπάκος, αλλά γνήσιος απόγονος των πολεμιστών του 1821».

Διαβάστε επίσης: 26/1/2015 | Έπεσαν εν ώρα καθήκοντος οι Σμηναγοί Παναγιώτης Λάσκαρης και Αθανάσιος Ζάγκας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This