ΓΕΕΘΑ | Εγκαίνια του Διοικητηρίου της Μοίρας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 02/07/2022 at 15:05

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος εγκαινίασε το νέο Διοικητήριο της Μοίρας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) στο Στρατόπεδο «ΛΓΟΣ (ΠΒ) ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ» στην Πάχη Μεγάρων, με το οποίο ενισχύονται οι δυνατότητες της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ σε όλο το εύρος της εκτέλεσης της αποστολής της.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στο πολυσύνθετο εύρος αποστολών και υποχρεώσεων στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί το επιτελείο της ΜΑΕΕ σε εθνικό και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Επεσήμανε επίσης την γενικότερη καταξίωση και αποδοχή που απολαμβάνουν οι Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της Χώρας μας σε διεθνές επίπεδο με την συμμετοχή τους και τις εξαίρετες επιδόσεις τους σε ασκήσεις, συνεκπαιδεύσεις και επιχειρησιακές δραστηριότητες με φίλους, εταίρους και συμμάχους. Επιπρόσθετα, τόνισε τον ρόλο της ΜΑΕΕ ως προς την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΔΕΠ, η οποία διαθέτοντας οργανικό αεροπορικό βραχίονα μπορεί να σχεδιάσει και να εκτελέσει Ειδικές Επιχειρήσεις σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα.

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στον Διοικητή και τα στελέχη της Μοίρας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τους εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προτρέποντάς τους να συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν με την ίδια αφοσίωση την εκτέλεση της αποστολής τους. Επίσης και απευθυνόμενος στο σύνολο των εμπλεκομένων με την ανέγερση του νέου Διοικητηρίου, τους συνεχάρη για την ταχεία ολοκλήρωση αυτού του πολύ σημαντικού έργου. 

Διαβάστε επίσης: ΔΕΠ | Επίδειξη Επιχειρησιακών Δυνατοτήτων – “Απόλυτη αρμονία ανθρώπων, μέσων και μηχανών” – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This