ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Γαλλία | Η νέα Εθνική Πλατφόρμα Κβαντικών Υπολογιστών ενισχύει την Άμυνα της χώρας
Defence Redefined
Published on 07/01/2022 at 14:30

Η νέα εθνική πλατφόρμα κβαντικών υπολογιστών στην Γαλλία θα αυξήσει τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων, ανακοίνωσε η Υπουργός Άμυνας της χώρας Florence Parly. Η νέα εθνική πλατφόρμα κβαντικών υπολογιστών αποτελεί μέρος της κβαντικής στρατηγικής της χώρας που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο Emmanuel Macron τον Ιανουάριο του 2021.

Οι κβαντικοί υπολογιστές κατά την Florence Parly, θα αυξήσουν τις δυνατότητες του στρατού, καθώς αυξάνεται η δυνατότητα των υπολογιστικών δυνατοτήτων επιτυγχάνοντας ταχύτητα και πολυπλοκότητα η οποία είναι απρόσιτη στους σημερινούς επεξεργαστές. Αυτή η ικανότητα θα επιτρέψει την διεξαγωγή προσομοιώσεων μεγάλης κλίμακας και την επεξεργασία τεράστιων βάσεων δεδομένων, η οποία και θα κάνει την διαφορά για τις προκλήσεις του αύριο.

Συμπλήρωσε πως η η νέα πλατφόρμα θα διατεθεί σε ειδικούς, ερευνητές, νεοφυείς επιχειρήσεις και την βιομηχανία ώστε να καταστεί ι ένας χώρος δοκιμών και ανακάλυψης για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτής της τεχνολογίας.

Διαβάστε επίσης: Κβαντική πληροφορική και κρυπτογραφία | Το κλειδί για την επίτευξη ανθεκτικότητας, τεχνολογικής κυριαρχίας και ηγεσίας

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This