Γαλλία | Επεισόδια στο Παρίσι μετά την δολοφονία Κούρδων – Ρατσιστικά κίνητρα και πολιτική εκμετάλλευση από την Τουρκία
Defence Redefined
Published on 25/12/2022 at 17:08

Επεισόδια ξέσπασαν στο Παρίσι ανάμεσα σε διαδηλωτές που ανήκουν στην Κουρδική κοινότητα και τις Αστυνομικές Δυνάμεις μετά τη στυγερή δολοφονία τριών Κούρδων, δύο ανδρών και μίας γυναίκας, σε κουρδικό πολιτιστικό κέντρο και σε διπλανό καφέ στο 10ο διοικητικό διαμέρισμα του Παρισιού την Παρασκευή.

Δείτε σχετικό VIDEO ΕΔΩ

Για την επίθεση συνελήφθη 69χρονος ο οποίος είναι γνωστός στις αστυνομικές για επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα. Ο ύποπτος μίλησε στις αστυνομικές αρχές για το μίσος που έχει κατά των ξένων, όπως ανέφερε η εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο ύποπτος στη διάρκεια της ανάκρισης του είπε ότι η διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του το 2016 του προκάλεσε μίσος για τους ξένους, ενώ αυτό έγινε παθολογικό στο σύνολό του, ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η εισαγγελέας Λορ Μπεκιό. Εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική και η ανάκριση του θα συνεχιστεί όταν το επιτρέψει η υγεία του, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

Η Τουρκία έσπευσε χωρίς αποδεικτικά στοιχεία να εντάξει το περιστατικό στο πλαίσιο της ενίσχυσης του διεθνούς αφηγήματος της κατά του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος ώστε να νομιμοποιήσει και τις συνεχιζόμενες επιθετικές της ενέργειες κατά των Κούρδων σε Ιράκ, Συρία και εντλςο της χώρας.Ο ειδικός σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν αναρτώντας στο Twitter φωτογραφίες αυτοκινήτων που έχουν ανατραπεί και καεί, γράφει πως είναι το PKK στη Γαλλία και πως είναι η ίδια τρομοκρατική οργάνωση την οποία υποστηρίζετε στη Συρία. 

Παράλληλα, η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία με σκοπό να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της βόρειας Συρίας σε μια ενδεχόμενη διασυνοριακή επιχείρηση εναντίον της συροκουρδικής πολιτοφυλακής YPG, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Αεροπορικές επιδρομές κατά Κούρδων σε Ιράκ και Συρία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This