ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Γαλλία | Εξουδετέρωσε ηγετικό στέλεχος των Ισλαμιστών στον Νίγηρα
Defence Redefined
Published on 22/12/2021 at 12:55

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου εξουδετερώθηκε ηγετικό στέλεχος των Ισλαμιστών στον Νίγηρα. 

Συγκεκριμένα, οι Γαλλικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τον Soumana Boura, ηγετικό στέλεχος ομάδων της EIGS, παράρτημα της Daesh (Ισλαμικό κράτος) στην Δυτική Αφρική, ο οποίος κρυβόταν βόρεια της πόλης Tillabéri του Νίγηρα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία των αρχών της χώρας, ο στόχος εξουδετερώθηκε με drone ενώ στη συνέχεια ομάδα ειδικών δυνάμεων προσγειώθηκε και έλεγξε την περιοχή που πραγματοποιήθηκε η επίθεση. 

Σύμφωνα με τις Γαλλικές αρχές, ο συγκεκριμένος βιντεοσκόπησε και δημοσίευσε την εκτέλεση 8 ατόμων, μεταξύ αυτών 6 Γάλλων, σε πάρκο άγριας ζωής τον Αύγουστο όπου θεωρείται  μία από τις χειρότερες επιθέσεις κατά Ευρωπαίων πολιτών στην περιοχή τα τελευταία χρόνια. Οι Γαλλικές αρχές έχουν εξουδετερώσει το καλοκαίρι άλλα δύο ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας, ενώ από το 2013 έχουν χάσει την ζωή τους 50 Γάλλοι στρατιώτες. Παρόλο που δεν θα αποχωρήσουν πλήρως οι Γαλλικές δυνάμεις από την περιοχή, το καλοκαίρι ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε το τέλος της Επιχείρησης Barkhane.

Με πληροφορίες από: Ministère des Armées

*Φωτογραφία αρχείου

 Διαβάστε επίσης: Γαλλία | Εξουδετέρωσε ηγετικό στέλεχος του ISIS στη Σαχάρα

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This