ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

“Γαλάζια Φάλαινα 2020” | Πολυεθνική άσκηση με επικεφαλής την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο
Defence Redefined
Published on 30/10/2020 at 12:23

H πολυεθνική αεροναυτική άσκηση με την ονομασία “Γαλάζια Φάλαινα 2020″ ξεκινά σήμερα με επικεφαλής την Τουρκία. Η άσκηση θα διεξαχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Κύριο αντικείμενο της είναι ο ανθυποβρυχιακός πόλεμος (Anti Submarine Warfare).

Διαβάστε επίσης: Αεροναυτική Άσκηση “ΕΥΝΟΜΙΑ” | Οι δυνάμεις που θα αναπτυχθούν στην θάλασσα και στον ουρανό της Ανατολικής Μεσογείου  – Φωτογραφίες & VIDEO

Στην άσκηση θα συμμετέχουν πέραν της Τουρκίας και δυνάμεις από έξι (6) χώρες και συγκεκριμένα από το Πακιστάν, την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ. 

Η Ισπανία θα συμμετέχει με την φρεγάτα Alvaro de Bazan και το πετρελαιοφόρο Patino, οι ΗΠΑ με το αντιτορπιλικό Ross κλάσης Arleigh Burke, το Πακιστάν με την φρεγάτα κλάσης River, PNS Zulfiqar, η Ιταλία με την φρεγάτα κλάσης Maestrale, ITS Grecale, η Βουλγαρία με την φρεγάτα Smeli κλάσης Koni και τέλος η Ρουμανία με την φρεγάτα Regina Maria κλάσης Type 22.

H άσκηση “Γαλάζια Φάλαινα” (Mavi Balina) πραγματοποιείται ανά διετία και θεωρείται ως η μεγαλύτερη ανθυποβρυχιακή άσκηση στη Μεσόγειο.

Η έδρα της άσκησης βρίσκεται στη Ναυτική Βάση του Aksaz. Η “Γαλάζια Φάλαινα 2020” θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις με κυριότερη την δεύτερη φάση όπου θα διεξαχθούν επιχειρησιακά σενάρια. Η απενημέρωση της άσκησης θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω Covid-19.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, navalnews.net

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης:

ULAQ | To πρώτο τουρκικό οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (AUSV) – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This