ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

“Γέφυρα Φιλίας – 4” | Άσκηση Ναυτικών Δυνάμεων Αιγύπτου – Ρωσίας στη Μεσόγειο
Defence Redefined
Published on 09/12/2021 at 14:30

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων, έχει αρχίσει η άσκηση “Γέφυρα Φιλίας – 4” (“Gisr Alsadaqa – 4”) των ναυτικών δυνάμεων της Αιγύπτου και της Ρωσίας. Η άσκηση θα διεξαχθεί εντός της περιοχής ευθύνης του βόρειου στόλου στη Μεσόγειο Θάλασσα. 

Τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας έλαβαν θερμή υποδοχή από τους Αιγύπτιους αξιωματικούς και στην άσκηση θα συμμετέχουν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού των δύο κρατών καθώς και ομάδες βατραχανθρώπων. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της Αιγύπτου με φίλιες χώρες και σκοπεύει στην βελτίωση της κοινής επιχειρησιακής δράσης.

Παρόλο που η Αίγυπτος έχει έντονη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ, εντούτοις η σύγκλιση συμφερόντων με την Ρωσία σε περιοχές όπως η Λιβύη την οδηγούν σε μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική. Να υπενθυμίσουμε πως η Αίγυπτος λαμβάνει αρκετά μεγάλη στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ, η οποία φέτος έφτασε τα 170 εκ δολάρια παρόλο που δέχτηκε μειώσεις από το αρχικό ποσό των 300 εκ δολαρίων λόγω “ανθρωπιστικών θεμάτων” που έθεσε το Κογκρέσο. Οι συγκεκριμένες κινήσεις είναι ενδεικτικές ως προς την άσκηση εξωτερικής πολιτικής στα πλαίσια ενός πολυπολικού διεθνούς συστήματος αλλά και ως προς τις μελλοντικές φιλοδοξίες της Αιγύπτου καθώς οι δείκτες υλικής ισχύος της χώρας σημειώνουν σημαντική αύξηση.

Με πληροφορίες από: Αιγυπτιακό Υπουργείο Άμυνας, Defence Redefined

Διαβάστε επίσης: Πολυεθνική Άσκηση “BrightStar 2021” | Συμμετοχή της Κύπρου

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This