ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Β-21 Raider | Το νέο βομβαρδιστικό με τεχνολογία stealth
superadmin
Published on 06/08/2021 at 19:17

Η Northrop Grumman επιλύει όπως φαίνεται τα ζητήματα υποστήριξης που επηρέασαν τη διαθεσιμότητα και την απόδοση των stealth αεροσκαφών του παρελθόντος. 

Το B-21 Raider θα αποτελεί το νέο αμερικανικό βαρύ βομβαρδιστικό για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF) και είναι η συνέχεια του θρυλικού αεροσκάφους Β-2. Αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία μεταξύ του 2026-2027.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Northrop Grumman (Strike Division) Στιβ Σάλιβαν, εξήγησε χαρακτηριστικά ότι τα αρχικά stealth αεροσκάφη (π.χ το Β-2) απαιτούσαν εκτεταμένους πόρους, συμπεριλαμβανομένου εξειδικευμένου προσωπικού με ειδική εκπαίδευση, υπόστεγα αεροσκαφών και άλλες εγκαταστάσεις με συγκεκριμένες απαιτήσεις θερμοκρασίας και υγρασίας για συντήρηση και αποθήκευση υλικών.

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall και Northrop Grumman | Στρατηγική συνεργασία για ανάπτυξη βλημάτων ενισχυμένης εμβέλειας και ακρίβειας

Ο Σάλιβαν αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι σήμερα εφαρμόζοντας τα διδάγματα που αντλήθηκαν από το Β-2 καθώς και άλλα αεροσκάφη stealth, καθώς και από τη χρήση τεχνικών ψηφιακής μηχανικής “όχι μόνο έχουμε ένα σχέδιο σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με το Β-2 από πλευράς βιωσιμότητας και της αεροπορικής απόδοσης, αλλά τώρα διαθέτει ένα σύστημα επίστρωσης που είναι τόσο επαναστατικό στη διατηρησιμότητα του όσο και τα αρχικά συστήματα B-2 στην stealth απόδοσή τους”.

Πρότυπο υπόστεγο αεροσκαφών τεχνολογίας Stealth

Σε ερώτηση του ιστότοπου Breaking Defense για το πώς χρησιμοποιεί η Northrop Grumman ψηφιακά εργαλεία και λογισμικό για να παραδώσει στην Πολεμική Αεροπορία ένα στόλο αεροσκαφών που έχουν μεγάλη δυνατότητα ελιγμών και μένουν στο πεδίο περισσότερο, ο Σάλιβαν απάντησε ότι η Northrop Grumman εργάζεται για την εξάλειψη των τυπικών, μακροχρόνιων απαιτήσεων συντήρησης που χρειάζονται τα σύγχρονα στρατιωτικά αεροσκάφη.  

Η Northrop Grumman αναφέρει ο Σάλιβαν συνεχίζει να επενδύει σε ψηφιακά εργαλεία, μοντέλα και διαδικασίες που έχουν συμβάλει σημαντικά στη μείωση του αποτυπώματος συντήρησης του κύκλου ζωής των αεροσκαφών, το οποίο θα ωφελήσει πολύ τους χειριστές και τους συντηρητές της USAF.

Το B-21 αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος μακράς εμβέλειας βομβαρδιστικών (LRS-B), και θα είναι ικανό να παραδώσει συμβατικά και θερμοπυρηνικά όπλα.

Διαβάστε επίσης: Lockheed Martin U-2S | Μια “Δράκαινα¨ στο Ακρωτήρι

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This