Βόρεια Κορέα | Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαιώνει ότι εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο
Defence Redefined
Published on 20/02/2023 at 15:45

Η Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσε χθες Κυριακή ότι εκτόξευσε τις προηγούμενες ώρες διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), με σκοπό την επαλήθευση της αξιοπιστίας του οπλικού συστήματος.

Η αιφνιδιαστική εκτόξευση ICBM αποτελεί, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), “απτή απόδειξη” των προσπαθειών της Πιονγκγιάνγκ να καταστήσει ακαταμάχητη την δυνατότητα πυρηνικής αντεπίθεσης εναντίον εχθρικών δυνάμεων.

Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Hwasong-15 – ο οποίος έπεσε το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των δυτικών ακτών της Ιαπωνίας – διένυσε απόσταση 989 χιλιομέτρων σε 4.015 δευτερόλεπτα, φθάνοντας σε ύψος 5.768 χιλιομέτρων, σύμφωνα πάντα με το KCNA.

Εν τω μεταξύ, η Κιμ Γιο Τζονγκ, αδερφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, επικρίνει τις ΗΠΑ, επειδή προσπαθούν να μετατρέψουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε αυτό που αποκαλεί “εργαλείο για την ειδεχθή εχθρική πολιτική” έναντι της Βόρειας Κορέας. 

Η χθεσινή πυραυλική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ, η πρώτη φέτος, σημειώθηκε μετά την απειλή που εξέφρασε την Παρασκευή για μια άνευ προηγουμένου, επίμονη και ισχυρή απάντηση, καθώς η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής της αυξανόμενης πυρηνικής και πυραυλικής απειλής της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα, που διαθέτει πυρηνικά όπλα, εκτόξευσε πρωτόγνωρο αριθμό πυραύλων πέρυσι, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που θα μπορούσαν να πλήξουν οποιαδήποτε τοποθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ επανέλαβε τις ετοιμασίες για την πρώτη πυρηνική δοκιμή της από το 2017.

Τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας έχουν απαγορευτεί με ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όμως η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη όπλων είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπίσει εχθρικές πολιτικές της Ουάσιγκτον και των συμμάχων τους.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Βόρεια Κορέα | Γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά με νέους πυραύλους

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This