ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Βόρεια Κορέα | Δοκιμές Πυραύλων Κρουζ Μεγάλου Βεληνεκούς
Defence Redefined
Published on 13/09/2021 at 15:30

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχώς δοκιμές πυραύλων πλεύσης (cruise) μεγάλης εμβέλειας το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για την πρώτη γνωστή δραστηριότητα δοκιμών της εδώ και μήνες, δείχνοντας πώς συνεχίζει να επεκτείνει τις στρατιωτικές της δυνατότητες εν μέσω αδιεξόδου στις πυρηνικές διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι πύραυλοι cruise βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια και δύνανται να χτυπήσουν στόχους 1.500 χιλιόμετρα μακριά.

Οι νέοι πύραυλοι, λετουργώντας ως στρατηγικά όπλα μεγάλης σημασίας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, για ενίσχυση της στρατιωτικής δύναμης της χώρας.

Οι δοκιμές αυτών προορίζονται για τη δημιουργία πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος που όχι μόνο μπορεί να αντισταθεί στους εχθρούς της, δηλαδή τις ΗΠΑ και την Νότια Κορέα, αλλά λειτουργεί επίσης ως τρόπος για να καταστήσει η Βόρεια Κορέα σαφείς τις πολιτικές απαιτήσεις της στους ηγέτες στην Ουάσινγκτον και τη Σεούλ.

Ο επικεφαλής των επιτελείων της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ο στρατός αναλύει τις εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας με βάση τις αμερικανικές και νότιες κορεατικές υπηρεσίες πληροφοριών. Η αμερικανική Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση με συμμάχους και ότι η δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας αντικατοπτρίζει τη συνεχή εστίαση στην «ανάπτυξη του στρατιωτικού της προγράμματος και τις απειλές που θέτουν στους γείτονές της και τη διεθνή κοινότητα». Η Ιαπωνία δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά ανήσυχη.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Διπλό Μέτωπο σε Αφγανιστάν και Ιράν

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This